Elfde Dag van de Afwerking breekt alle records

Wie erbij was op de voorbije Dag van de Afwerking heeft het ongetwijfeld gemerkt: de editie 2018 was een recordeditie. Niet minder dan 5.000 bezoekers vonden de weg naar Brussels Kart Expo en kregen er een staalkaart van alle nieuwe producten en technieken voor de sector van de afwerking. 

De formule van de Dag van de Afwerking was niet anders dan de voorbije jaren: 140 standhouders die de allerlaatste nieuwe producten en materialen voorstellen voor schilders, schrijnwerkers, stukadoors, vloerders, parketplaatsers en andere vakmannen uit de sector van de afwerking. Dat gevarieerde aanbod aan exposanten wordt verder aangevuld met een demonstratiezone en een tent die volledig gewijd is aan natuursteen. De gekende formule bewijst al elf edities lang haar deugdelijkheid en ook nu weer was het een schot in de roos. Niet minder dan 5.000 mensen uit de sector zakten af naar de expohal in Groot-Bijgaarden om de beurs te bezoeken en te verbroederen met collega’s. 

Dag van de Afwerking
Niet minder dan 5.000 mensen uit de sector zakten af naar de expohal in Groot-Bijgaarden om de beurs te bezoeken en te verbroederen met collega’s.

Catering
Net zoals de voorbije jaren werd ook nu weer de gratis catering fel gesmaakt. Er was een ruime keuze: pizza, pasta, frietjes met stoofvleessaus, nasi goreng,… maar vooral de hamburgers waren een echte voltreffer. Nergens stonden zo’n lange rijen aan te schuiven als aan de hamburgerstands. In de namiddag was er ook nog een uitgebreid dessertenbuffet. 

In de late namiddag bleven vele bezoekers nog lang nakaarten aan één van de gratis voedsel- of drankstands, waarmee eens te meer duidelijk werd dat het networking-aspect van een beurs minstens even belangrijk is als de aanwezige exposanten. 

Oud en nieuw
Veel bezoekers komen naar de beurs om kennis te maken met nieuwe producten en technische innovaties. Onder andere een exoskelet om zware gewichten te tillen en een volautomatisch gestuurde vloerstripper konden op veel belangstelling rekenen. Tegelijk viel het ook op dat veel bezoekers nog steeds ambachtelijk handwerk waarderen. Zo bleven haast alle bezoekers stil staan bij de steenkappers die natuursteen met de hand bewerkten   

Dag van de Afwerking

Confederatie als ontmoetingspunt
De Confederatie Bouw was als organisator ook aanwezig met een eigen stand en het viel op dat veel leden langskwamen om een praatje te slaan en er andere collega’s en bestuursleden van de Federaties te ontmoeten. 

Het was een echte ontmoetingsplaats waar aannemers bleven hangen om een glas te drinken en bij te praten met collega’s van vroeger en nu. 

Gezien het succes van de beurs komt er in 2019 een twaalfde editie. Noteer alvast dinsdag 26 november 2019 in uw agenda.  

Dag van de Afwerking