Muschelkalk

Van de Muschelkalk, een Duitse kalksteen met zichtbare mosselrestanten, zijn er nu ook varianten met meer kleur.

02:17
17-06-2019

Authenticiteit en gedurfde keuzes

De nieuwe tegeltrends

Natuursteenspecialist Beltrami is een echte trendsetter. Klanten vinden bij Beltrami de meest in het oog springende materialen en afwerkingen, uitzonderlijke formaten en trendy kleuren. Ook in 2019 breidt Beltrami het tegelgamma uit met tal van nieuwkomers. Opvallend: authenticiteit is terug trendy en klanten maken opnieuw gedurfde keuzes.

Van groeve tot tegel
Beltrami maakt deel uit van de internationale Brachot-Hermant Group, die zelf natuursteen ontgint en/of samenwerkingen aangaat met befaamde groeves wereldwijd. Beltrami heeft hierdoor het hele productieproces in handen, van groeve tot tegel, en kan enorm diversifiëren in het aanbod.  

Laurence Roelens, Marketing Manager: “Onze Bspecial-reeks wordt in 2019 verrijkt met zeer exclusieve materialen, zoals bijzondere marmers, speciale Travertins en populaire kalkstenen. Klanten maken steeds gedurfdere keuzes, bijvoorbeeld heel ‘dramatische’ marmers in trendy groen of warm bordeaux met een opmerkelijke adering. De Pietra Bicci is dan weer een goed voorbeeld van een opmerkelijke kalksteen. Deze lichtgekleurde, Italiaanse steen is bijzonder gegeerd door architecten. Door de Sensato-afwerking krijgt deze natuursteen een zeer matte en strakke uitstraling.”

Brachot-Hermant – waartoe Beltrami behoort – koopt de blokken aan en voorziet ze van verschillende afwerkingen. Vervolgens worden ze verzaagd in tegels-banden van 60 centimeter breed en variabele lengtes. Dat zorgt voor een speels effect in de tegelvloer.

Authenticiteit van bij ons
De voorbije jaren zochten klanten vooral naar perfectie: het witste marmer, zonder al te veel adering. Laurence Roelens: “Vandaag valt de keuze terug op materialen die authenticiteit uitstralen en die hun verhaal vertellen doorheen de tijd. Natuursteen past perfect in dat plaatje. Bovendien wordt er opnieuw bewust gekozen voor materialen ‘van bij ons’. We mogen er echt fier op zijn dat Europese materialen terug de voorkeur genieten.”

Muschelkalk

Een goed voorbeeld van de drang naar authenticiteit zijn de Bourgondische kasteeldallen of Pierres Chateaux.


Bourgondische kasteeldallen
Een goed voorbeeld van die drang naar authenticiteit en pure echtheid, zijn de Bourgondische kasteeldallen of Pierres Chateaux uit de Bspecial-reeks. Er zijn twee soorten. De eerste is een mix van kalksteen in beige en geeltinten, wat mooie kleurschakeringen geeft. Ook de blauwe kasteeldallen vertonen interessante kleurverschillen, door een mix van verschillende soorten Blauwe Hardsteen. Laurence Roelens: “Daarop wordt dan de Vieux Castel-afwerking toegepast, met gekartelde randen, om het verouderd en verweerd karakter naar boven te brengen. Voor een ultieme authentieke look, kan je de kasteeldallen in Groot Romeins Verband leggen.” 

Kilkenny Limestone
Beltrami biedt sinds kort ook Ierse Blauwe Hardsteen aan, ontgonnen in de Kilkenny-groeves, ook eigendom van de Brachot-Hermant Group. De Kilkenny Limestone is nu beschikbaar in een ruim aanbod van afmetingen en met nieuwe afwerkingen: flamewashed voor een verouderde look met extra antislip, gekloven voor een brute uitstraling, geschuurd voor een strakke look, of een mix, in de vorm van Beltralinea-steenstrips van vijf centimeter breed, met diverse afwerkingen en lengtes. 

Muschelkalk
Muschelkalk is een Duitse kalksteen waarin mosselrestanten te vinden zijn. De Muschelkalk zat al in het aanbod, maar er zijn nu ook varianten met meer kleur. De ‘Muschelkalk Blaubank’ heeft een blauwe ondertoon, met opvallende, goudkleurige accenten. De ‘Muschelkalk mix’ is een mix van verschillende types Muschelkalk, met een erg divers kleurenpalet tot gevolg.

Fossil Stone op ARCHITECT@WORK
Omdat de trends van meer ‘dramatische’ materialen en natuursteen ‘van bij ons’  zo opvallend zijn, pakt Beltrami op ARCHITECT@WORK uit met de Fossil Stone, ontgonnen in de Ierse Kilkenny-groeves. In de categorie ‘Fossil’ zie je de fossielen van oesters en schelpen zitten. Laurence Roelens: “Deze steen tonen we met een Letano-afwerking, wat betekent dat we de ondertoon van de steen heel donker zullen maken. Zo komen de witte fossielen volledig tot hun recht.” De tweede categorie is de eveneens opvallende ‘Coral’, met grote, fossiele koraalafdrukken.

Muschelkalk

Op ARCHITECT@WORK pakt Beltrami uit met de Fossil Stone. In de categorie ‘Fossil’ zie je de fossielen van oesters en schelpen zitten.


Ontdek de nieuwe trends
In de recent geopende Stone Gallery van Beltrami in Harelbeke kan je je vergapen aan meer dan 800 exclusieve natuursteenplaten. In de binnen- en buitenshowroom ontdek je de natuursteen- en tegeltrends voor 2019. Maak een afspraak met de toonzaaladviseur via beltrami.be en laat je verwonderen.

Vloervak partners

TerrachampLindura