bea-autotec-screwdriver-1-kopieren

De nieuwe BeA Autotec-schroevendraaier maakt het nu mogelijk om schroeven sneller, nauwkeuriger en vooral betrouwbaarder in te brengen en aan te draaien.

01:49
08-05-2020

BeA Autotec ontwikkelt automatische schroevendraaiers

Nauwkeurig, snel en betrouwbaar

  • Voor de automatische bevestiging van vloer-, plafond- en gevelbekleding.
  • Ideaal voor integratie in productiesystemen
  • Positioneersnelheid verdubbelt
  • Mechanische stop garandeert precieze inschroefdiepte

 

Met de introductie van de nieuwe BeA Autotec-schroevendraaier benadrukt BeA Autotec het innovatieve leiderschap van het bedrijf op het gebied van geautomatiseerde bevestigingsoplossingen in de prefab sector. De Europese marktleider is de eerste die een tool ontwikkelt die de bevestiging van vloer-, plafond- en gevelbekleding met schroeven (35-60 mm lang) kan automatiseren. BeA heeft hiermee zijn bekwaamheid in het ontwerpen van geautomatiseerde gereedschappen gebundeld met zijn kennis van het laden van schroeven in magazijnen.

De vooruitgang op het vlak van automatisering in de prefab elementenbouw gaat door. Houten gevelbekledingen worden nu zelfs bij de prefabricage bevestigd. Tot op heden werd de bekleding in de prefabricage met handgereedschap bevestigd. De nieuwe BeA Autotec-schroevendraaier maakt het nu mogelijk om schroeven sneller, nauwkeuriger en vooral betrouwbaarder te plaatsen.

De BeA Autotec-schroevendraaier kan één schroef per seconde verwerken en is twee keer sneller als alle eerder gebruikte oplossingen. Het magazijn heeft een capaciteit van 700 schroeven in geladen toestand. Een grotere magazijncapaciteit betekent dat er minder onderbrekingen zijn wanneer een spoel vervangen moet worden. Hierdoor worden de stilstanden van het systeem tot een minimum beperkt.

Volautomatische systemen vereisen een hoge mate van procesbetrouwbaarheid. Deze wordt gegarandeerd door de hoge kwaliteit van het laden van de schroeven in het magazijn. De krachtige motor, de nauwkeurige geleiding bij het plaatsen en vastdraaien van de schroeven zorgt voor meer precisie. Met de mechanische stop kan de diepte van de schroef exact ingesteld worden.

bea-autotec-screwdriver-2-kopieren

Het magazijn van de BeA Autotec-schroevendraaier heeft een capaciteit van 700 schroeven.

 

De schroevendraaier wordt aangedreven door een krachtige motor Hierdoor kunnen schroeftypes van 4 tot 5 mm diameter en 35 tot 60 mm lengte geschroefd worden, met een snelheid van 3.000 tpm. De afstandsgeregelde schroefverbinding garandeert een precieze inschroefdiepte in vergelijking met handmatige, koppelgeregelde schroefverbindingen.

De mechanische stop vergemakkelijkt een nauwkeurige diepte-instelling. De diepte-instelling kan in stappen van 0,25 mm aangepast worden. Bij het bereiken van de ingestelde schroefdiepte ontkoppelt de bit zichzelf en wordt de schroefbevestiging automatisch beëindigd.

Voor zichtbare schroeven garandeert dit een gelijkmatig schroefpatroon, ongeacht de eigenschappen van het plaatmateriaal of de ondergrond. Bovendien beschadigt onnodig te hard vastdraaien de bit- en schroefkoppen niet. Dit vermindert stilstandtijden en kosten voor het wisselen van bits.

Als systeemproducent levert BeA een groot aantal verschillende soorten schroeven op spoelen, die variëren van speciale schroeven voor vezelcementplaten, gipsplaatschroeven met fijne en grove schroefdraad, schroeven met een boorpunt, spaanplaatschroeven met een gesneden punt en volle schroefdraad, houtschroeven met een dubbele schroefdraad en vleugelschroeven. Behrens’ eigen spoeltechnologie vergemakkelijkt de exacte maatvoering van de schroeven, en dus de nauwkeurige geleiding bij het plaatsen en vastdraaien van de schroef.

Naast het leveren van een hoge snelheid en precisie bij het plaatsen en vastdraaien van de schroeven, garanderen sensoren de procesbetrouwbaarheid. De BeA Autotec-schroevendraaier stopt wanneer een schroef zich niet (of niet volledig) in positie bevindt en wanneer het magazijn leeg is. Het gereedschap is ook compatibel met de bedieningselementen die door toonaangevende fabrikanten van houtverwerkingsmachines voor de prefab woningindustrie geleverd worden. BeA Autotec-schroevendraaiers worden ontwikkeld en geproduceerd op maat van de systemen en behoeften van de klanten in het hoofdkwartier van Joh. Friedrich Behrens AG in Ahrensburg.

Beeld: © Behrens Groep

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

naamloos