Beleving- en kenniscentrum

Duurzaamheid, comfort en beleving zijn de kernwoorden van de indrukwekkende nieuwe uitvalsbasis van Uzin Utz België.

01:06
21-06-2019

Beleving- en kenniscentrum voor vloerbekleding

Voor de medewerkers van Uzin Utz België wordt de lente van 2019 eentje om nooit meer te vergeten. Midden april verhuizen ze immers naar een gloednieuwe uitvalsbasis in Gent. Duurzaamheid, comfort en beleving zijn de kernwoorden van dit indrukwekkende nieuwe pand waar vorming en informatieverlening centraal staan. 

Al meerdere jaren legt de R&D van Uzin Utz zich toe op de ontwikkeling van ecologisch verantwoorde producten voor het plaatsen van elk type vloer. “De groene gedachte loopt als een rode draad doorheen de bedrijfsvisie”, vertelt Eline Vandorpe, marketing manager bij Uzin Utz België. “Het is maar logisch dat dit duurzaam statement naar het nieuwe gebouw werd vertaald. Het resultaat is een bijzonder energiezuinig pand, waar welzijn en comfort van de werknemers centraal staat.”

Inspiratiebron voor hele sector
Deze nieuwbouw is echter veel meer dan zomaar een kantorencomplex. “Het management wilde met deze investering een belevings- en ontmoetingscentrum op de kaart zetten,  voor partners en collega’s uit de hele branche van vloerbekleding”, legt Eline Vandorpe uit. “Uzin Utz België heeft in de eerste plaats een vormende missie: we vinden het belangrijk om onze klanten te trainen in het professionele gebruik van onze systemen en producten. Daarnaast moeten we de markt natuurlijk informeren over nieuwigheden en oplossingen: de professionele installateurs, voorschrijvers,  architecten en vloerbekledingsfabrikanten zijn immers onze ambassadeurs.”

Beleving- en kenniscentrum

Het gebouw wordt een belevings- en ontmoetingscentrum voor partners en collega’s uit de hele branche van vloerbekleding.

Vanuit die missie gelooft Uzin Utz sterk in een belevingscentrum rond vloerbekleding dat een toegevoegde waarde voor de hele sector kan betekenen. “Het moet een plek worden waar mensen elkaar ontmoeten en netwerken. Een plek die inspireert, deuren opent en nieuwe opportuniteiten genereert. Om een totaalervaring te kunnen bieden, zullen we samenwerkingsverbanden met vooraanstaande vloerbekledingsfabrikanten aangaan. Onze grootste wens is op deze manier het imago en vooral de kwaliteit in onze branche te verbeteren. Met een win/win voor iedereen, inclusief de eindklant, als onderliggende gedachte”, besluit Vandorpe.  

Tekst: Els Jonckheere
Beeld: Uzin Utz België / Vertongen Architecten

Vloervak partners

Trae Lyx Raw Wood Effect Oil