Mabo-Lifting
02:01
19-10-2018

Combilift verdubbelt productiecapaciteit

Onlangs opende Combilift een nieuwe productiefaciliteit in het Ierse Monaghan. Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar plaatsbesparende en efficiëntie-verhogende logistieke oplossingen, zoals zijladers, smallegang heftrucks en mobiele portaalkranen. Ook voor Mabo-Lifting, de exclusieve verdeler voor België, is dit een positieve evolutie. Met deze investering is Combilift immers klaar voor de massaproductie van innovatieve logistieke oplossingen!

Met 46.500 m² is de nieuwe hoofdzetel van Combilift één van de grootste productiefaciliteiten van Ierland. Bovendien is het een state-of-the-art fabriek, want er werd maar liefst vijftig miljoen euro geïnvesteerd in de bouw en inrichting. “De bedoeling is om in te spelen op de wereldwijde groeiende vraag naar plaatsbesparende heftrucks”, vertelt zaakvoerder Maarten Mariën-Bouwens. “In de volgende vijf jaar wil Combilift haar productie verdubbelen tot 10.000 stuks per jaar. Hierbij zal ze haar sterke troef blijven uitspelen: een oplossing voor elke omgeving. Kortom, de nieuwe fabriek omvat dermate veel technologische hoogstandjes dat een flexibele massaproductie van hoogkwalitatief ‘maatwerk’ tot de mogelijkheden behoort. Een vrij uniek gegeven waarmee Combilift een enorme voorsprong op de concurrentie neemt.”

Mabo-Lifting
In amper 15 minuten kan een volwaardige heftruck worden samengesteld. (Beeld: Peter Alvey Photographer)

Innovatief blijven, is de boodschap
Daarnaast blijft de producent sterk op R&D inzetten. Gemiddeld wordt 7% van de inkomsten aan innovatie besteed. “Dit is voor ons erg belangrijk”, vertelt Maarten Mariën-Bouwens. “Hierdoor kunnen we jaarlijks nieuwe producten in de markt zetten. Doorheen de jaren hebben we achter de schermen meegewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten en de verbetering van bestaande oplossingen. De nadruk ligt hierbij op componentdesign, wat betekent dat elk product uit zoveel mogelijke identieke componenten bestaat. Intussen is het gamma van Combilift zo veelzijdig dat Mabo-Lifting kon uitgroeien tot een one-stop-shop voor plaatsbesparende en efficiëntie-verhogende logistieke oplossingen. Precies wat België nodig heeft!”

Mabo-Lifting
In de volgende vijf jaar wil Combilift haar productie verdubbelen tot 10.000 stuks per jaar. (Beeld: Philip Fitzpatrick)

Investering die Mabo-Lifting in de lift zet
In 1998 besloot Mabo-Lifting met Combilift in zee te stappen. Geen evidente keuze, gezien de fabrikant nog in de opstartfase zat. “Niettemin hadden we alle vertrouwen in deze producent”, vertelt Maarten Mariën-Bouwens. “Voordien, in het meeneemheftrucktijdperk, hadden we immers al frequent en naar alle tevredenheid met oprichters Robert Moffett en Martin McVicar samengewerkt. Hun no-nonsens en ‘customer first’ politiek past perfect bij onze bedrijfsfilosofie. Meer nog, onze visies lopen gewoonweg gelijk. Vroeger en nog steeds. Dat ze nu vanuit een dergelijke grote productiefaciliteit opereren, zal niks aan deze situatie veranderen. De investering levert ons enkel voordelen op. Want ook in België verwachten we een toenemende vraag naar logistieke oplossingen die efficiënt en plaatsbesparend zijn.”

Mabo-Lifting
De hal omvat onder meer vier assemblagelijnen met een lengte van 90 meter. (Beeld: Peter Alvey Photographer)

Hoogtechnologisch én ecologisch
In mei ging Mabo-Lifting met een groep journalisten en klanten de nieuwe fabriek in Monaghan bezoeken. Waaronder met Interieurbouw, dat tevens een uitgave van Louwers Mediagroep BVBA is. En we moeten toegeven dat de fabriek het neusje van de zalm biedt qua hoogtechnologische productie. De hal omvat onder meer vier assemblagelijnen met een lengte van 90 meter. Op amper vijftien minuten kan een volwaardige heftruck worden samengesteld! Ook impressionant is dat de groene gedachte als een rode lijn doorheen de fabriek loopt. 30% van het dak werd uitgerust met een skylight waardoor de werknemers in natuurlijk daglicht kunnen werken. De rest van de verlichting gebeurt natuurlijk met LED in combinatie met bewegingssensoren. Zonnepanelen op het dak zorgen voor 185 kW aan energie en daarnaast is er een biomassa-installatie van 1 mW die met gerecycleerd hout functioneert.   

Tekst: Els Jonckheere  Beeld: Mabo-Lifting
Uitgelichte afbeelding: 
Met 46.500 m² is de nieuwe hoofdzetel van Combilift één van de grootste productiefaciliteiten van Ierland.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

CersaieUSFloors