naamloos-1-kopieren

De site van Pieterman Glas- en Steentechniek.

00:59
10-06-2020

Compleet machinepark voor de natuursteenwereld

Gerenommeerde merken en sterke service

Van grote CNC-machines tot heftoestellen en van waterjetsnijders tot installaties voor het plaatsen van grafzerken: uiteenlopend kan je het gamma van Pieterman Glas- en Steentechniek zeker noemen. “Ik denk dat niemand completer is qua aanbod dan Pieterman”, zegt zaakvoerder Eddy Indesteege.

De wortels van het bedrijf leiden terug naar 1953. Dan richt Jan Pieterman een productiebedrijf op voor het snijden en slijpen van glasplaten. De activiteiten van Pieterman Glastechniek evolueren en de focus verschuift van productie naar handel. Jan Pieterman begint handgereedschap en toebehoren voor de glazenier te verkopen. De start van de machineverkoop en service waar Pieterman vandaag voor gekend staat.

Begin jaren 90 wordt Pieterman Glastechniek ook in België een begrip. Kort na de overname van een bedrijf in Paal-Beringen specialiseert Pieterman zich in CNC-machines. Daarmee wordt de firma meteen ook een interessante partner voor de natuursteenwereld. De naam Pieterman Glas- en Steentechniek is een feit.

intermac_primus_cmyk-kopieren

Pieterman verdeelt gerenommeerde merken, zoals deze Primus waterjetmachine van Intermac.

 

Gerenommeerde merken en ervaren techniekers

“Van meet af aan koos Pieterman voor topmerken om te importeren en verdelen”, licht Eddy Indesteege toe. “Denk maar aan Intermac voor CNC-bewerkingsstations en waterjetmachines en Righetti voor heftoestellen. Samen met onze dienst-na-verkoop zijn de merken de grootste troeven voor

onze klanten. We hebben hier een leuze uithangen: ‘Verkopen kan iedereen, goede service bieden niet.’ Zo onderscheiden we ons van andere importeurs.” De ruime technische dienst is een cruciale schakel voor die waardevolle service. Onderhoud en herstellingen voert Pieterman Glas- en Steentechniek in eigen beheer uit. Net als het klaarzetten en installeren van de machines bij hun klanten. “Onze ervaren techniekers zorgen dat alles in orde is voor de opstart. En de nieuwe gebruikers krijgen een opleiding over de machines”, geeft Indesteege nog mee.   

Tekst: Stephanie Demasure Beeld: Pieterman Glas- en Steentechniek

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Over Pieterman Glas- en Steentechniek

Vloervak partners

reha-klinik-wind-river-oak-50-lvr-8606_8-kopierendel-conca-boutique-reeks-kopieren