Interieur Collectie Dagen

‘Black is such a happy colour, darling!’ (Beeld: Johan Seijbel)

01:30
23-08-2019

De ideale beurs voor de retailer die totaalconcepten zoekt

Met een exposantenkickoff afgelopen 14 mei kregen 85 aanwezigen inzichten en hulp voor hun deelname aan dé vakbeurs voor interieurinrichting, op woning- en retailgebied. De Interieur Collectie Dagen beleeft haar beste editie ooit en viert ook nog eens haar 10-jarig jubileum op 15, 16 en 17 september. Organisator Easyfairs wil met de kickoff de deelnemers maximaal faciliteren en hen de nodige support bieden. “Een geslaagde bijeenkomst”, aldus Mascha de Bruin, Head of Events Interior & Retail bij Easyfairs.

Een nog betere balans tussen alle segmenten
“We mogen maar liefst 40 procent nieuwe deelnemers noteren, ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent dat er voor de bezoeker veel verrassende elementen aanwezig zullen zijn en er veel te ontdekken valt”, oppert Mascha. “We hebben in deze editie een betere balans tussen de vier segmenten die we bedienen, waarmee we aansluiten bij de behoefte die er bij retailers bestaat om in totaalconcepten te denken.” Wandbekleding, raamdecoratie, vloeren en stoffen kunnen volgens Easyfairs mooi worden samengevat onder de noemer ruimtebekleding. Easyfairs bouwt aan een community voor deze disciplines. “De beurs is in zogenaamde areas verdeeld. Deze editie treft de bezoeker een inspiratietheater aan, bedoeld om informatie te geven aan retailers en projectinrichters”, vertelt Mascha. 

“De laatste woon- en interieurtrends worden getoond, samen met prikkelende manieren om marketing in te zetten. Daarnaast wordt er gediscussieerd over de stelling waarom je je als retailer zou conformeren aan een inkoop- of franchiseorganisatie. We laten zien wat er leeft aan kleurtrends. Welke zaken zijn ‘done’ of ‘not done’?”

Klinkende namen als gastspreker
Ook al is ten tijde van dit schrijven de sprekerslijst nog niet compleet: we lichten alvast een tipje van de sluier. Mascha: “Namen die getekend hebben als gastsprekers zijn onder andere Carin Frijters van BNS Crisp, een echte retailgoeroe. Keynotespeaker en trendresearcher Gaby van Gestel geeft acte de présence, Jelena Brillenbrug Wurth spreekt namens BNS Crisp en eigenaar en trainer bij Woontotaal Academy, John Keppel, geeft aandacht aan het segment vloeren in de projectinrichting. Verder hebben Aafje Nijman van InRetail en Bureau Nijman en Van Haaster getekend voor een presentatie. Zij werken al dertig jaar met fabrikanten en organisaties op het gebied van productstrategie en trend forecasting.”

Interieur Collectie Dagen

Mascha de Bruin, Head of Events Interior & Retail bij Easyfairs. (Beeld: Ghris.nl)

 

Inspiratiecafé
Waar het bij het theater om het delen van informatie gaat, daar draait het bij het Inspiratiecafé om interactie. In dit ‘Powered by Luxaflex’-café gaan influencers de bezoekers helpen door middel van workshops. “Influencers bepalen meer en meer het koopgedrag van de consument, woning-inrichters zouden meer kunnen leren van en samenwerken met bloggers en vloggers”, aldus Mascha. 

Interieur Collectie Dagen vindt plaats op 15, 16 en 17 september, in de Easyfairs Evenementenhal te Gorinchem.  

Tekst: Jan Mol
Beeld: Easyfairs/Seijbel Photography

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

MetaboRakoll 4933