GMT

Met merken als GMM en CMS-Brembana heeft Granite & Marble Technology echte wereldtoppers onder zijn dak.

01:54
07-08-2019

De juiste machines voor natuursteenbewerking

Natuursteen laat zich niet zomaar bewerken. De grilligheid van een natuurlijk materiaal bedwingen vraagt om vakmanschap en om goede machines. Kwaliteit staat daarom voorop in het portfolio van Granite & Marble Technology uit Ronse. Daarnaast investeert het bedrijf volop in technische expertise en digitalisering, zodat klanten de juiste machinekeuze kunnen maken en ze verzekerd zijn van een onberispelijke ondersteuning. 

In 2008 verhuisde Granite & Marble Technology (GMT) naar een nieuw bedrijfsgebouw in Ronse. Het zorgde voor spreekwoordelijke vleugels. “De komst van een demoruimte, waar klanten van over de hele Benelux de machines aan het werk kunnen zien is een onmiskenbare troef gebleken”, vertelt Joeri Decatelle. Hij staat samen met zijn vrouw Katrien Neufcourt in voor de dagelijkse leiding van het bedrijf. “Klanten kunnen de machines voelen, ruiken en horen. Zo kunnen ze zich een beter beeld vormen van de toegevoegde waarde voor hun eigen productieruimte. Het geeft ons ook de kans om ze van het juiste technische advies te voorzien. Om aan hun noden tegemoet te komen, kunnen we immers zeer ver gaan in het personaliseren van bewerkingsmachines.”

Wereldtoppers onder een dak
De rode draad in het aanbod van merken in het portfolio van GMT is de kwaliteit. “Met merken als GMM en CMS-Brembana hebben we bijvoorbeeld echte wereldtoppers onder ons dak in respectievelijk zagen, frezen en waterstraalsnijden”, geeft Decatelle aan. “Het zijn net die bedrijven die met innovaties op de proppen komen om meer toegevoegde waarde te bieden. Zo zijn onze klanten steeds mee met de nieuwste ontwikkelingen die een streepje voor geven op de concurrentie. Adequaat personeel vinden is nu eenmaal geen sinecure voor natuursteenverwerkers. Door de juiste machines te kiezen kunnen ze meer gaan doen met hetzelfde aantal mensen, zonder aan kwaliteit in te boeten. Dat is de meerwaarde die onze machines bieden. Maar we kunnen ook oplossingen aanreiken voor robotisering en digitalisering.” 

GMT

Met merken als GMM en CMS-Brembana heeft Granite & Marble Technology echte wereldtoppers onder zijn dak.


Technische
knowhow cruciaal
Machines voor natuursteen verkopen is echter meer dan zomaar een bestelbon ondertekenen. Decatelle: “Een machinepark brengt een serieuze investering met zich mee. Ook na vijf jaar moeten klanten er nog van overtuigd zijn dat ze de juiste keuze gemaakt hebben. Technische knowhow is dan het sleutelwoord.” Voor Decatelle begint alles met correct advies. Men moet het volledige plaatje bekijken. “Hoe de flow in elkaar zit bijvoorbeeld. Net daarom hebben we ook oplossingen voor bijvoorbeeld waterbehandeling in het gamma. We kunnen de klant in zijn volledige productieproces adviseren en mogelijkheden tot verbetering aanstippen. Door de technische ervaring die we hebben opgebouwd kunnen we daar een rol in spelen.”

Service nog verhogen
Minstens even belangrijk als de verkoop is de service. GMT heeft inmiddels vijf techniekers die paraat staan om klanten uit de nood te helpen. “We investeren continu in de opleiding van onze mensen, zodat ze de nieuwste technologische ontwikkelingen goed in de vingers hebben. Voor 2019 hebben we plannen om dit nog verder te professionaliseren. Met de investering in een nieuw ERP-pakket met service- en projectmodule zullen we eigenlijk een digitaal paspoort van al onze machines op het terrein hebben. Met hun tablet zullen onze techniekers dan de volledige historiek van een machine bij de hand hebben. Daarenboven komt er op het bureau een doorgewinterde medewerker bij om als eerste hulplijn voor klanten te fungeren en de techniekers aan te sturen. We willen onze service nog een tandje hoger schakelen”, besluit Decatelle.

Tekst: Valérie Couplez
Beeld: Granite & Marble Technology

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

Projectburo PBVIEK-Machines.com