Varnishing lacquering an oak parquet floor by paint roller first layer.

01:03
22-01-2020

De nieuwe generatie watergedragen 1K lakken

In veel toepassingen binnen de houtverwerking spelen lakken een cruciale rol, zowel op esthetisch als op functioneel vlak. Vandaag zijn er al veel kwaliteitsvolle oplossingen op de markt, maar de leveranciers blijven sleutelen aan de functionaliteit en het gebruiksgemak van de lakken. Zoals Trae Lyx dat onlangs een nieuwe generatie 1K lakken lanceerde die niet moeten onderdoen voor zijn 2K-tegenhangers. 

Het nieuwe gamma van Trae Lyx bestaat uit twee producten. De ‘1K Parketlak Ultra Mat’ werd speciaal voor de professionele parketteur ontwikkeld en leent zich uitermate goed voor de afwerking van houten vloeren, waaronder parket. Fred van den Hoek van Bichemie uit Lelystad, dat exclusief verdeler van het merk in de Benelux is: “De ‘Trae Lyx 1K Parketlak Ultra Mat’ is blank en glashelder. De lak heeft een unieke samenstelling die ervoor zorgt dat de kleur en uitstraling van het behandelde hout nagenoeg niet verandert. Concreet wordt een ultramatte, onbehandelde uitstraling verkregen. Interessant is dat de lak vrijwel reukloos is en praktisch geen oplosmiddelen bevat.”

Met de ‘1K Project Meubellak’ biedt Trae Lyx vier glansgraden aan de houtverwerkers: mat en ultramat, alsook zijde- en hoogglans.

Ook voor meubelen

Trae Lyx dacht ook aan de houtverwerkers, want met de ‘1K Project Meubellak’ biedt het vier glansgraden aan: mat en ultramat, alsook zijde- en hoogglans. “De producent is zodanig overtuigd van dit product dat er werd beslist om de huidige meubellak niet meer te commercialiseren”, aldus Fred van den Hoek. “De ‘Trae Lyx 1K Project Meubellak’ is dan ook de perfecte oplossing voor het afwerken van  meubels, deuren, betimmeringen, … Dit product is eveneens blank en glashelder. De unieke samenstelling laat toe om het hout te behandelen nagenoeg zonder kleurverandering. Met de ultramat kan zelfs een onbehandelde uitstraling worden verkregen. En net zoals bij de ‘1K Parketlak Ultra Mat’ geldt dat de vier types bijna reukloos zijn en praktisch geen oplosmiddelen bevatten.”   

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: Houtlak , Lakken , Trae Lyx

Vloervak partners