Hans Declercq
01:10
25-07-2019

De Pen | Hans Declercq

Vloerenmarkt in beweging

Enkele decennia geleden was het voor de consument en de vakman eigenlijk best eenvoudig. Je had in de harde vloerbekleding de keuze tussen een massief parket of een tegelvloer (keramisch of natuursteen). Al snel werd dit segment aangevuld met de prijsgunstige laminaatvloeren en de meerlaagse parketten. Naast het prijsvoordeel werd ook het plaatsingssysteem vereenvoudigd. 

Ondertussen heeft een nieuwe categorie vloeren met veel “Sturm und Drang” zijn intrede gemaakt: de kunststofvloeren onder verschillende benamingen PVC, LVT, vinyl en zo meer. De ontwikkeling van dit laatste segment gaat hard en beangstigend snel. Er zijn heel wat nieuwe installatietechnieken mogelijk. Denk maar aan verlijmen, clicken of loose lay.

Ook de samenstelling van deze producten evolueren aan een razend tempo. PVC, PVC-vrij, PUR, polypropy­leen, PET… worden aan de consument voorgesteld. Plaatsingsgemak, onderhoudsarm, slijtvast, water­bestendig en geluidreducerend zijn maar enkele troeven van deze nieuwe categorie aan vloerdelen.

Zullen deze producten de plaats dan innemen van laminaat en parket?

We zijn ervan overtuigd dat parket (massief of meerlaags) altijd zijn plaats in de markt zal behouden. Het is het natuurproduct bij uitstek waarbij de vakman een op maat gemaakt product aan zijn klant kan aanleveren.  Uiteraard zal het product ook technisch bepaalde meerwaarde moeten waarmaken inzake stabiliteit, uitstraling en waterbestendigheid om zich te kunnen blijven handhaven.  

Hybride vloeren waarbij men combinaties van verschillende grondstoffen zal gebruiken om tot een optimaler product te komen, bieden zich ook aan.  Deze kunnen bestaan uit tal van samenstellingen met kunststof, hout, composiet, kurk, keramiek en andere materialen.

Al deze producten zullen hun  plaats vinden in de markt.  Maar om de figuurlijke bomen door het bos nog te kunnen zien is er een belangrijke taak voor onze vakman/handelaar weggelegd. Zij  kunnen  hierin een belangrijk meerwaarde betekenen voor de consument. Mede door hun ervaring kunnen ze de consument adviseren in zijn keuze naar budget, toepassing en inrichting om zo tot de vloer van hun dromen te komen. Maar belangrijk is dat onze vakman ook deze tendensen blijft volgen en de kelk der vernieuwing niet aan zich laat voorbijgaan. 

Hans Declercq, Sales en marketing manager van COREtec®-verdeler YEPP

Tekst: Hans Declercq
Lees meer over: De Pen , Hans Declercq , Nieuws , Vloerenmarkt

Vloervak partners

Fantastic ClearIndustrie 4.0