Sonia Wedell-Castellano

Sonia Wedell-Castellano algemeen directeur DOMOTEX

01:16
06-06-2019

De Pen | Sonia Wedell-Castellano algemeen directeur DOMOTEX

Niche-eilandjes in de grote beursoceaan

DOMOTEX is al meer dan 30 jaar dé beurs voor vloerbekleding met een internationale exposanten- en bezoekersstructuur. Elk jaar presenteren exposanten met een hoog internationaal profiel hun producten en innovaties op een gemiddelde oppervlakte van meer dan 100.000 vierkante meter. Van allerlei soorten vloerbedekking tot technologieën en plaatsing. Met twee derde bezoekers van buiten Duitsland is DOMOTEX nog steeds de internationale vakbeurs bij uitstek.

Toch valt het op: steeds vaker kiezen exposanten voor kleinere, goedkopere events in plaats van elk jaar deel te nemen aan één grote beurs. En ze proberen de return van hun beursdeelnames universeel te meten. Als algemeen directeur van DOMOTEX durf ik met vertrouwen stellen dat exposanten bij ons sowieso een grote return ervaren. We brengen een hoeveelheid producten en innovaties samen op één plaats die niet te vergelijken is met enig ander sectorevenement. Vier dagen lang.

Bovendien trekt onze brede aanpak professionals aan uit alle hoeken van de sector. En uit alle windstreken. Die internationale bezoekers vind je niet op een kleine expo. Op je beursstand leg je contact met professionals uit landen die je niet zou bereiken zonder je deelname aan DOMOTEX. Geregeld wordt tijdens onze beurs de kiem geplant van nieuwe internationale samenwerking. En tegelijk onderhoud je uiteraard ook je bestaande contacten. 

Net daarom loont het om te blijven inzetten op de grootste vakbeurs in de sector, ondanks de wildgroei aan kleinere beurzen. Uiteraard betekent het niet dat we blind zijn voor die evolutie. Integendeel. We hebben bijzondere aandacht voor niches binnen de sector. Zo vind je verschillende eilandjes doorheen de beursopstelling. Duurzaamheid, gezondheid en akoestisch in de vloerbedekkingswereld zijn daarvan goede voorbeelden. Het is dé manier bij uitstek om onze bezoekers nog beter te gidsen en hen vlot bij de standen te brengen die voor hen het meest relevant zijn. En om te zorgen dat je als exposant meteen de juiste bezoekers ontmoet.

Kortom: net als de sector zelf blijft DOMOTEX voortdurend innoveren om gevatte antwoorden te bieden op de huidige en toekomstige uitdagingen. We introduceren meer digitale technieken, combineren een brede aanpak met een focus op nichemarkten en slagen erin innovatieve producenten editie na editie te verwelkomen. Dat die aanpak gesmaakt wordt, bewijst de grote, internationale opkomst telkens weer. 

DOMOTEX staat alweer te trappelen voor de volgende editie. Afspraak in 2020

Tekst: Sonia Wedell-Castellano algemeen directeur DOMOTEX

Vloervak partners

Flooring Development CentreLaminaatcollectie