01:31
06-02-2020

Designvloeren: natte of droge verlijming, fixeren, los of zelfklevend leggen

Designvloeren zijn nog steeds de trend. Thomsit maakt elke legmethode eenvoudiger dan ooit. Met perfect op elkaar afgestemde productsystemen beschikken verwerkers en vakhandelaren over optimale hulpmiddelen voor de uitdagingen van morgen. Voor alle vijf legmethoden biedt Thomsit de ideale oplossing: overzichtelijk en veelomvattend. 

Topproduct van de Thomsit-legsystemen is Thomsit K 190 F. De vezelversterkte pvc- en rubberlijm overtuigt dankzij zijn geringe verbruik, de flexibele inlegtijd en de eenvoudige verwerking. Thomsit presenteert zijn nieuwste ster van het productassortiment en alle legsystemen als onderdeel van de PCI-Groep onder het motto “Wij dansen op 5 manieren!”.

Toonaangevend

“Designvloeren vormen nog altijd een sterk groeiende markt, die geen enkele verwerker mag missen. Met onze beproefde Thomsit-legsystemen voor het nat en droog verlijmen, fixeren, alsmede het los en zelfklevend leggen, bieden wij oplossingen voor alle legmethoden en dansen wij zodoende op vijf manieren”, vertelt Benjamin Sterzik, projectcoördinator marketing bij de PCI-Groep, over het jaarthema van het merk Thomsit. “Dat is nog niet alles. Als dynamisch merk besteden wij altijd aandacht aan de eisen die de markt stelt, en blijven wij onze bestaande producten optimaliseren. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten houden wij rekening met alle eisen, zoals bij Thomsit K 190 F, ons nieuwe topproduct. Hiervan profiteren onze klanten. Van verwerker via de vakhandel tot de opdrachtgever. Want met designvloeren en onze geoptimaliseerde Thomsit-legsystemen danst iedereen in het ritme van succes.” 

Nat verlijmen 

Professionals zweren bij een natte verlijming. De legmethode reduceert het geluidsniveau in de ruimte en voorkomt dat design-planken bij belasting verschuiven. Verwerkers hebben een grotere vrijheid bij de vormgeving en kunnen bij het leggen in meerdere ruimten of ingewikkelde plattegronden een optimale optische overgang creëren. Bij deze legmethode geeft het nieuwe, vezelversterkte product Thomsit K 190 F de toon aan. Dit product biedt een eenvoudige verwerking, een langere inlegtijd en een gering verbruik. Het werken gaat duidelijk eenvoudiger en sneller.

Droog verlijmen, fixeren, los of zelfklevend leggen

De ideale oplossing voor een snelle renovatie biedt Thomsit met het droogkleefband Thomsit DT 100 Quick-Lift hechtfolie: zonder lawaai, stof en droogtijden kunnen hiermee renovaties probleemloos en zonder onderbreking van lopende bedrijfsactiviteiten worden uitgevoerd. Het zonder resten terugplaatsen van de vloerbedekking is eveneens mogelijk.

Wie de voorkeur geeft aan ergonomisch werken, maakt voor renovaties gebruik van Thomsit K 145 Designtack: de lijm kan eenvoudig staand met een roller worden aangebracht. Bovendien kunnen afzonderlijke vloerbedekkingselementen bij latere renovatiewerkzaamheden eenvoudig worden vervangen.

Losse of zelfklevende vloerbedekkingen kunnen snel worden gelegd. Voor een optimaal resultaat is een goede ondergrondvoorbereiding van groot belang. Thomsit biedt de juiste producten voor een snel resultaat met Thomsit R 766 Multi-primer en het snel egaliseermiddel Thomsit XXL Xpress. De verwerker beschikt hiermee over het beste hulpmiddel om de bouwplaats snel en veilig af te sluiten. 

Alle systemen worden toegelicht in de nieuwe Thomsit-brochure “Wij dansen op 5 manieren!”.  

Tekst: Thomsit
Beeld: Thomsit

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Legmethode , Thomsit , vloeren

Vloervak partners