01:04
27-01-2021

Dit moet je weten over tapijttegels

Een vloer kopen, dat doe je niet zomaar. Het zorgt ervoor dat jouw huis een thuis wordt. Heb jij weleens overwogen om tapijttegels te leggen? Tapijttegels kun je gemakkelijk meenemen en weer in een andere ruimte opnieuw leggen. Een beschadigde tegel kan dus eenvoudig vervangen worden. Dat maakt een tapijttegel flexibel inzetbaar en uitermate geschikt als toepassing voor in bedrijven, kantoren, winkels en woonhuizen. Maar het kan ook geschikt zijn voor in een woning. Wij vertellen je er graag meer over.

Een budgetvriendelijke vloer

De prijzen van vloeren variëren enorm. Je kunt kiezen voor een luxe tegelvloer, parketvloer, pvc-vloer of laminaatvloer, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Heb je een klein budget ter beschikking? Tapijttegels zijn betaalbaar en dus een goede oplossing voor een klein budget. De prijzen beginnen vaak rond de €8 per vierkante meter. Je kunt zelfs kiezen voor speciale tapijttegels die geschikt zijn voor vloerverwarming, zodat je ook in de winterdagen kunt genieten van warme voeten.

Tapijttegels in de badkamer of keuken leggen

Een belangrijk punt om vooraf rekening mee te houden. Niet elke tapijttegel is geschikt voor elke kamer. Je moet dus extra opletten of de tapijttegel wel geschikt is voor de ruimte waar je de vloer wilt leggen, zoals in de badkamer of keuken. Gelukkig zijn er verschillende fabrikanten die tapijtvloeren maken speciaal voor de badkamer of keuken. In de meeste gevallen heb je zelfs geen ondertapijt nodig!

Kies voor kwaliteit

Je denkt al snel dat een tapijttegel is gemaakt van katoen of wol, maar de vezels van tapijttegels zijn vaak gemaakt van kunststof. Daarnaast moet je ook rekening houden met de slijtage van de vloer. Onder het mom van ‘goedkoop is duurkoop’, zul je vooraf moeten bepalen wat het beste is voor jouw situatie. Kies bij voorkeur voor een bekend merk als Desso, Amtico, Interface of Modulyss. Deze tapijttegels bieden extra zekerheid op het gebied van kwaliteit, maar scoren ook hoog op maatvastheid en slijtvastheid.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: Tapijttegels

Vloervak partners