HiPERFLOOR

Met de industrial finish krijg je een matte afwerking voor industriële vloeren.

01:19
20-06-2019

Duurzaam polijstsysteem voor betonvloeren

Betonvloeren zijn nog steeds in, met dank aan hun veelzijdigheid. Door de open en basic structuur worden de vloeren vaak gecoat of aangekleed met een vloerbedekking. Met HiPERFLOOR biedt Husqvarna nu een goedkoper, mooier en duurzamer alternatief.

In plaats van coating of vloerbedekking trekt Husqvarna met HiPERFLOOR volop de kaart van de veredeling voor betonvloeren. Het oppervlak wordt geslepen, gepolijst of chemisch behandeld. Je combineert de verschillende behandelingen voor een effect naar wens.

Keurmerk vol troeven
Meer nog dan een productnaam is HiPERFLOOR een kwaliteitslabel. Want een betonvloer mag de naam pas dragen als hij uitsluitend bewerkt is met machines, diamantgereedschappen en betonchemicaliën van Husqvarna. Zo ben je zeker van de praktische en technische voordelen van de betonvloer. En van de milieubewuste aanpak. Het proces zet het bestaande betonsubstraat om in een slijtvaste vloer, met weinig afval en producten met een lage impact op het milieu. De HiPERFLOOR-methode vergroot de oppervlaktedichtheid en abrasiebestendigheid van het beton. Het harde materiaal wordt zo nog verduurzaamd. Het maakt de betonvloer beter bestand tegen slijtage en afdrukken. Tegelijk wordt het onderhoud eenvoudiger en goedkoper. Een oppervlaktecoating moet onderhouden en geregeld opnieuw aangebracht worden. Hier wordt het oppervlak zelf gladder gemaakt. De grotere lichtreflectie die daardoor ontstaat is een bonus. Met een besparing op verlichting er bovenop.

HiPERFLOOR

Onder meer door te polijsten veredelt Husqvarna betonvloeren.

Keuze uit drie afwerkingen
Uiteraard is elk interieur anders. Ook een betonvloer moet dus de gepaste afwerking krijgen. Daarom heeft Husqvarna drie verschillende processen voor de HiPERFLOOR. Met de industrial finish krijg je een matte afwerking voor – de naam zegt het al – industriële vloeren. Deze afwerking is vooral geschikt voor grote oppervlakken zoals magazijnen en warenhuizen. De functionaliteit van de vloer, veiligheid en een schonere werkomgeving staan voorop.

Voor de detailhandel, winkelfronten en overdekte openbare ruimtes is er de commercial finish. Dat is een halfglanzende, zijdematte afwerking met half en licht blootgelegd aggregaat. De vloer vergt weinig onderhoud, zonder in te boeten op functionaliteit en uitstraling. De premium finish tenslotte is de kers op de taart. De decoratieve hoogglansafwerking met blootgelegd aggregaat geeft binnenruimtes een luxueuze uitstraling. Deze HiPERFLOOR voelt zich helemaal thuis in showrooms, winkels, luchthavens, expositieruimtes,… Met een natuurstenen uitstraling en een buitengewone duurzaamheid.

HiPERFLOOR

De commercial finish is een halfglanzende, zijdematte afwerking met half en licht blootgelegd aggregaat.

Tekst: Stephanie Demasure
Beeld: Husqvarna

Vloervak partners

UK 840Badkamermeubel kopen