Carrieres du Hainaut
02:07
25-09-2018

Een frisse wind in de natuursteen wereld

Producent van de emblematische blauwe steen uit Henegouwen Carrières du Hainaut® onderscheidt zich in de markt van natuursteen, design, interieur- en exterieurinrichting met nieuwe en originele oplossingen. In een markt die geconfronteerd wordt met een steeds neutraler en banaler aanbod vernieuwt het bedrijf continu, waarbij het een frisse wind laat waaien binnen het creatieve denken van professionele ontwerpers én particulieren. 

Personalisatie, creatieve vrijheid en unieke creaties zijn de basisingrediënten van de inspiratie van architecten en particulieren. Op alle vlakken merken we een terugkeer naar lokale producten en authenticiteit en Carrières du Hainaut® weigert het spel van standaardisatie te spelen. Wederom innoveert het Belgische bedrijf, dat blauwe hardsteen ontgint en bewerkt, met een ‘tegelcollectie’ die breekt met het bestaande marktaanbod. Ter ondersteuning van deze collectie lanceert het bedrijf een ‘online simulator’ om verschillende tegelcomposities en inrichtingen te testen en te visualiseren. Carrières du Hainaut® brengt daarbij niet enkel natuursteen naar een digitale omgeving, maar verlegt ook de historische technische beperkingen door een nieuwe donkere, matte afwerking voor buitentoepassingen uit te brengen. Tot nu toe konden enkel lichte blauwe steenafwerkingen gebruikt worden voor buitentoepassingen. 

Carrieres du Hainaut

Nooit vertoonde tegelcollectie voor binnen
Vandaag de dag worden bijna alle aankopen gepersonaliseerd en is de koper steeds meer op zoek naar lokale, natuurlijke en authentieke materialen. En juist nu bieden de meeste fabrikanten van interieurtegels vergelijkbare gamma’s met goede of minder goede imitaties van allerlei materialen zoals hout, kurk of steen. Bovendien gaat het klassieke aanbod naar steeds grotere tegels, in standaard en uniforme composities, terwijl de bewoonbare oppervlakte elk jaar kleiner wordt….

Om tegemoet te komen aan de realiteit van de veranderende woonmarkt en tegelijkertijd te voldoen aan de criteria van een publiek dat steeds milieubewuster is, biedt Carrières du Hainaut® een creatieve en ongekende aanpak op basis van de expertise van interieurontwerpers die voldoet aan de actuele trends. Het bedrijf stelt een tegelcollectie voor binnenvloeren aan het grote publiek voor. Deze composities, met culturele, etnische en grafische insteken, combineren tegels in authentieke Belgische blauwe steen in verschillende formaten en/of tinten en in unieke en originele legpatronen die decoratieve en emotionele waarde toevoegen aan iedere woning. Geen enkele natuursteenproducent heeft tot op heden zo’n proactieve benadering gehanteerd om concrete en esthetische oplossingen aan het grote publiek aan te bieden. De ‘Tegelcollectie 2018’ bestaat uit klassiekers en essentials die in een nieuw jasje zijn gestoken, maar ook uit originele composities genaamd SUSA, BRITTANY, MADURAI en AZTLAN.

De digitale wereld staat ten dienste van natuursteen: online simulator
Carrières du Hainaut® heeft bovendien een unieke online simulatietool ontwikkeld die het mogelijk maakt om afwerkingen en producten te testen. Op de vloer, de muur en als meubilair in verschillende woonruimtes – waaronder in de keuken, badkamer, leefruimte, hal en binnenkort ook op het terras en als gevelbekleding. De simulator is begin dit jaar beschikbaar gesteld voor het grote publiek én voor professionals, die de tool op de website van Carrières du Hainaut® kunnen downloaden. 

Carrieres du Hainaut

De allereerste donkere en matte afwerking in blauwe hardsteen voor buiten 
Stel geen grenzen meer aan de creativiteit en wensen van ontwerpers en individuen! Met de nieuwe donkere afwerking EnoLuce®, een elegante en krachtige mineraliteit om buitentoepassingen op ongekende wijze te versieren, verstoort Carrières du Hainaut® de markt en verlegt het grenzen, aangezien tot op heden enkel lichte afwerkingen voor buitentoepassingen geschikt waren. 

Dit zijn de twee nieuwe exclusieve afwerkingen die dit jaar door deze Belgische blauwe steenproducent gepresenteerd worden: EnoLuce® en EnoTerra®. Twee afwerkingen met een diepe antracietgrijze kleur en mat aspect bezaaid met glinsteringen bieden een subtiel spel van licht, elegantie en mysterie. Geen enkele afwerking had tot op heden de extreme minerale complexiteit van blauwe hardsteen uit Henegouwen zo goed gevangen. Hoewel EnoLuce® zowel buiten als binnen gebruikt kan worden, wordt EnoTerra® vooral aangeraden voor decoratieve interieurtoepassingen.    

Tekst en beeld: Carrieres du Hainaut

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

BonaDe Pen