285s-eiche_osmo-1-kopieren

Oliën dringen het hout binnen, wassen blijven liggen op het houtoppervlak en vormen samen een ademende laag.

00:57
08-07-2020

Eén systeem voor houtbehandeling, alle voordelen inbegrepen

Meer dan honderd jaar heeft een boom nodig om uit te groeien tot een goede solide boom. In dezelfde tijd heeft Osmo Holz en Color GmbH & Co. KG ervaring opgedaan in de behandeling van hout als waardevolle natuurlijke grondstof. Achter elk Osmo-product staat jarenlange ervaring, passie voor hout, professioneel vakmanschap en productfunctionaliteit, gecombineerd met het streven om aan de hoogste verwachtingen te voldoen.

Aan die hoge verwachtingen wordt voldaan dankzij de drie belangrijke voordelen van de producten van Osmo: makkelijk aan te brengen, microporeus en op basis van natuurlijke ingrediënten. Door de combinatie van natuurlijke oliën en wassen wordt het houtoppervlak niet alleen van buitenaf beschermd, maar ook van binnenuit. Oliën dringen het hout binnen, wassen blijven liggen op het houtoppervlak en vormen samen een ademende laag. Behandelde oppervlakken zullen niet barsten, schilferen of afbladderen. Met de bijbehorende Osmo verzorgingsproducten is het reinigen en onderhouden van behandelde houtoppervlakken niet langer een uitdaging. Het assortiment voor de verzorging en het onderhoud van behandelde oppervlakken bevat een brede waaier aan producten, van eenvoudige dagelijkse schoonmaakmiddelen tot sterke vlekverwijderaars.

De olie hecht zonder primer op hout. Snel en gemakkelijk.

 

Ter vergelijking: een traditionele, op olie gebaseerde afwerking beschermt hout uitsluitend van binnenuit, maar vormt geen beschermend oppervlak tegen vloeistoffen. Houten oppervlakken behandeld met lak en watergedragen afwerkingen worden daarentegen alleen van buitenaf beschermd met een dikke laag lak. Om deze reden combineert Osmo de voordelen van beide afwerkingen in een gecombineerde afwerking met olie en was. Het aanbrengen van een op olie gebaseerde afwerking is trouwens eenvoudig, aangezien het zonder primer op hout hecht en een dunne laag voldoende is om een ​​optimale oppervlakte te beschermen.  

Tekst & beeld: Osmo Holz

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: houtbehandeling , Osmo Holz

Vloervak partners