Episol Floorline Green

De vloeren zijn er in een uitgebreid kleurenpakket, van dunne coating tot elektrisch afleidende gietvloer.

01:00
16-08-2019

Epoxyvloeren met een groen karakter

Doorheen de jaren hebben epoxyvloeren, dankzij hun sterk en slijtvast karakter altijd een even goede naam gehad als industriële gietvloer. Tot voor kort waren zij voornamelijk solventgebaseerd. Met als gevolg onaangename geurtjes en de emissie van vluchtige organische componenten die het gezonde binnenklimaat kunnen beïnvloeden. Vandaag zijn er ook groenere uitvoeringen mogelijk. Resiplast NV stelt zijn vernieuwde, uitgebreide watergebaseerde Episol Floorline Green-gamma voor. 

Resiplast NV begon ruim 50 jaar geleden al met de zoektocht naar kunstharsoplossingen voor vloeren. Met hun ligging vlakbij de Antwerpse haven voorzagen ze tal van nieuwe magazijnen en industriehallen van een naadloze, industriële epoxyvloer. In de afgelopen decennia breidde het aanbod voortdurend uit. Naast epoxy-, PU- en PMMA-vloeren zet Resiplast tegenwoordig ook in op membranen, waterproofing van ondergrondse constructies, grondstabilisatie en andere speciale technieken. Als onderdeel van Koramic Construction Chemicals komt het bedrijf nu met een groene lijn van epoxyvloeren.

Episol Floorline Green: watergebaseerd en groen
Een epoxyvloer dankt zijn kenmerkende sterkte aan een chemische reactie tussen het hars en een verharder. De vloer hardt uit met het gekende resultaat. Tot enkele jaren geleden was de drager solventgebaseerd. Dat gaf een sterke geur af en was minder gezond, voor de plaatser én voor het milieu. “Net daarom ontwikkelden we een watergebaseerd assortiment”, legt product en marketing manager Bert Dendooven uit. “Deze nieuwe productlijn heeft lage emissiewaarden en is volledig solventvrij. Zo genieten wij zelf, onze kinderen en de toekomstige generaties van zuivere lucht.”

Episol Floorline Green

Zowel qua toepassingen als qua onderhoud heeft Episol Floorline Green heel wat voordelen. Zo zijn de epoxyvloeren onder meer bestand aan hoge temperaturen, UV-bestendig en kleurvast. De vloeren zijn er in een uitgebreid kleurenpakket, van dunne coating tot elektrisch afleidende gietvloer. “Dampdoorlatend, brandwerend of antislip? Je combineert diverse technische mogelijkheden volgens je noden, en dat alles in een ecologisch verantwoord systeem”, besluit Dendooven. 

Tekst: Stephanie Demasure
Beeld: Resiplast

Vloervak partners

SikaScreed® HardTop-60HD 400