01:54
04-02-2020

Evolutie en ontwikkeling in perfecte afwerking gaan altijd door

Fabrikanten moeten blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen om in te spelen op de steeds wisselende behoeften en eisen van een maatschappij in volle evolutie. De Italiaanse firma Progress Profiles, al 34 jaar één van de marktleiders op het vlak van technische en decoratieve afwerkingsprofielen en –membranen, afdichtingen en plinten voor de bouwsector en interieurinrichting, gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Dankzij een gedreven team van specialisten en een ultramodern machinepark brengen ze steeds weer de meest innovatieve, functionele oplossingen op de markt.

Nadat Lino Bordin jarenlang ervaring en technische kennis in verschillende landen opgedaan had, keerde hij in 1985 terug naar het Italiaanse Asolo (Veneto) om er zijn nieuwe firma Progress Profiles op te starten. In de jaren 90 werd volop geïnvesteerd in nieuwe machines en gekwalificeerd personeel. De combinatie met de drang naar innovatie en internationalisering heeft ervoor gezorgd dat Progress Profiles, intussen in handen van zoon Dennis Bordin, tot een marktleider op vlak van afwerkingsprofielen, membranen, afdichtingen en plinten uitgegroeid is. 

Dennis liet intussen een nieuw hoofdkantoor optrekken en investeerde ook fors in een productiefacilteit van meer dan 10.000 vierkante meter met de meest vooruitstrevende machines en technieken. Het gamma werd gestaag uitgebreid en omvat vandaag 14.000 producten en 14 systemen, van innovatieve elektrische verwarmingssystemen tot een perfect en eenvoudig systeem voor het leggen van tegels, van hoogwaardige en multifunctionele membranen tot systemen voor integratie in douches en breed assortiment decoratieve en technische profielen.

De Italiaanse site van Progress Profiles omvat kantoren, een productiehal, een grote opslagruimte en een showroom met opleidingscentrum.

Perfect vlakke vloeren

Eén van de best verkopende producten is het ‘Proleveling System’, een revolutionaire oplossing om een nieuwe vloer volledig plat te leggen. Om een perfecte afwerking te garanderen, is het cruciaal om de uitlijning van de tegels onder controle te houden, zeker voor middelgrote en grote tegels. De nieuwe doorboorde en transparante versie van het Proleveling System, dat slechts uit twee praktische componenten bestaat, garandeert een snelle en gemakkelijk installatie, dankzij de doorzichtigheid en de punctie van de draaiende stompe kap. 

De basis creëert ruimte en verbindt keramische en marmeren vloeren, natuursteen of dunne tegels. Daardoor ontstaat een perfect vlak liggende vloer. Dit systeem is leverbaar in verschillende diktes van 1 tot 5 millimeter, en in meerdere varianten. Met de kruisvormige en lineaire versie krijg je een lineair patroon, terwijl een T-vormige en lineaire variant voor een patroon zoals bij een bakstenen muur zorgt. De nieuwe lichtblauwe kleur vereenvoudigt de herkenbaarheid en vergemakkelijkt en versnelt zo de installatie. 

Dit innovatief montagesysteem is ook uitgerust met een stompe kap uit transparant polyethyleen en gaten, waarmee de vloerlegger de druk op de tegels kan regelen en de vloer nauwkeurig kan uitlijnen, om zo een perfect eindresultaat te bekomen. Op het einde verwijder je de elementen eenvoudig om op een volgende werf opnieuw te gebruiken.

Progress Profiles is uitgegroeid tot een wereldspeler op het vlak van afwerkingsprofielen, membranen, afdichtingen en plinten.

Wereldspeler

Het ISO 9001-gecertificeerde Progress Profiles draagt kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Naast het hoofdkantoor in Asolo heeft de firma drie dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Dubai en Australië. Daarnaast beschikt het over een netwerk van professionele vertegenwoordigers in Italië en zowat 70 landen wereldwijd. De Italiaanse site omvat niet alleen kantoren en een productiehal, maar ook een grote opslagruimte en een showroom met opleidingscentrum voor medewerkers, vertegenwoordigers, architecten, ingenieurs, designers, retailers en installateurs.  

Tekst: Johan Debaere
Beeld: Progress Profiles

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Afwerking , Progress profiles

Vloervak partners