Dubois-Parquet
01:44
08-01-2019

Geniet langer van uw parketvloer

Wie in een parketvloer investeert, hoopt daar een leven lang plezier aan te beleven. Helaas is dat niet altijd het geval. En dat is vaak te wijten aan een slecht onderhoud. Dubois-Parquet zorgt daarom voor reinigingsproducten die perfect op de leest van haar hoogkwalitatieve parketvloeren zijn geschoeid.

Parket is een aparte vloerbekleding omdat het uit ‘levend’ materieel bestaat. Als de luchtvochtigheid te hoog is, zal het hout uitzetten. Is het te droog, dan ontstaat een krimp. “Hiermee komen we meteen op een eerste belangrijke onderhoudstip”, vertelt marketing manager Johan Demeyere. “Vermijd overmatig vocht en verwijder gemorste vloeistoffen onmiddellijk. Daarnaast kan geen kwaad om enkele preventieve maatregelen te nemen. Voorzie meubels van beschermviltjes om krassen te voorkomen. Zorg aan de inkom voor aangepast vloermatten, want parket is uiterst gevoelig voor zand en vuil. Stofzuig regelmatig en last but not least: gebruik de juiste reinigingsmiddelen! Louter water toepassen, is geen goed idee, want het haalt de natuurlijke oliën uit het parket, wat op termijn in uitdroging en diepe vlekken in het hout resulteert. Met onze oplossingen kunt u uw parketvloer met een gerust hart schoonmaken. Want deze onderhoudsproducten zijn specifiek op onze collecties afgestemd. Bovendien is er telkens een versie voor het wekelijkse onderhoud en één voor de heropfrissing van de vloer.”

Eenvoudig en snel
Voor gelakte vloeren is er het ’01 Lacquer Care System’. Johan Demeyere: “Het wekelijkse onderhoud gebeurt het best met een goed uitgewrongen dweil en 50 tot 100 ml van de 01-clean met 10 liter water gemengd. Wanneer de polishlaag dof wordt of er ontstaan loopvlakken, is het tijd voor een heropfrissing met een laag onverdunde 01. Maak de vloer droog en stof-, vet- en wasvrij en breng het product aan met een polishverdeler. Zorg voor een gelijkmatige verdeling zodat er geen plasvorming en/of schuim- en luchtbelletjes ontstaan. Vervolgens laat u de vloer gedurende een half uurtje drogen en klaar is kees!”

Dubois-Parquet
“Louter water toepassen, is geen goed idee, want het haalt de natuurlijke oliën uit het parket.”

Voor een goed gevoede vloer
De ’02 Oil Wax Care System’ werd ontwikkeld voor vloeren die met was, balsem of hardwasolie zijn behandeld. “Voor het wekelijkse onderhoud mengt u 200 tot 300 ml met tien liter water”, vertelt Johan Demeyere. “Daarna kunt u de vloer schoonmaken met een dweil, mop of doek. Na 30 tot 45 minuten boent u nog eens met een boenblok, floorpolisher of boenmachine. Is de glans niet teruggekeerd, breng dan de 02 onverdund aan met een doek of verstuiver. Na twee uur moet u dan wel meteen uitboenen met een doek of boenmachine tot een gelijkmatig en glanzend oppervlak ontstaat.”

En ook voor geolied parket
Ten slotte is er nog de ’03 Oil Care System’ voor geoliede vloeren. Het wekelijkse onderhoud gebeurt best met een dweil en weinig product (50 à 100 ml in tien liter water). Om het parket extra op te frissen, kan een kleine hoeveelheid 03 Refresh op het oppervlak worden verstuift. “Hierbij is het belangrijk om het product in de richting van de houtvezels uit te spreiden met een microvezeldoek”, vertelt Johan Demeyere. “Na een uurtje droogtijd kunt u opnieuw genieten van een parketvloer die er als nieuw uitziet!” 

Tekst: Els Jonckheere  Beeld: Dubois Parquet

Vloervak partners

Bona InspirationUNIK OIL green+