Deweco

De keuze van de meest geschikte gietvloer begint bij de wensen en noden van de klant.

01:42
27-08-2019

Gietvloerexpert met steile groeicurve

Een nieuw industrieel pand in Kontich en de intrede van Wouter De Weerdt, de zoon van de zaakvoerder. Met die grote stappen onderstreepte Deweco enkele jaren terug zijn positie in de markt van gietvloeren. Sindsdien gaat het hard voor het bedrijf. Deweco groeide jaarlijks met 20 procent en wierf gestaag extra personeel aan. Op enkele jaren tijd is de huidige locatie alweer te klein geworden.  

De thuisbasis Kontich zegt weinig over het werkgebied van Deweco. De gietvloerinstallateur werkt namelijk in gans België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Met de komst van de jongste zoon Michiel kwam ook een vernieuwingsgolf het bedrijf binnen. Zo is onder meer het CRM-programma op punt gezet, waardoor het stockbeheer, de offertes en de facturatie nu nauwer opgevolgd wordt. Maar de kern van de zaak blijft dezelfde: voor elke toepassing de geschikte gietvloer plaatsen, met oog voor detail.

Projecten in alle maten en vormen
Deweco voert een brede waaier aan projecten uit. Van industrie tot sanitair of zelfs zwembaden. “Kortom: waar hygiëne en wettelijke normen belangrijk zijn, is Deweco een aangewezen partner”, licht zaakvoerder Frank De Weerdt toe. “We voeren veel nieuwbouwprojecten uit, maar hebben door de verstrenging van normen ook heel wat bestaande vloeren vervangen. Er is trouwens steeds meer vraag van particulieren naar gietvloeren. Onder die impuls bieden de fabrikanten van vloermaterialen meer designafwerkingen aan. Een nieuwe markt opent zich dus.”

Meestal zijn het kleine tot middelgrote projecten die op de planning staan bij Deweco. Gemiddeld genomen gaat het om vloeren van 20 tot 200 vierkante meter. Al is een project van pakweg 2.000 vierkante meter wel eens de uitzondering op de regel. De Weerdt: “Aanvankelijk lag onze focus op vooral op acrylaatvloeren. Doorheen de jaren hebben we ons ook gespecialiseerd in epoxy, polyurethaanvloeren, steen- en marmertapijten.” Bovendien voert Deweco waar nodig wand- en vloercoatings uit.

Deweco

Fabrikanten van vloermaterialen bieden steeds meer designafwerking aan, op vraag van de markt.

 

Op maat van de toepassing
De keuze van de meest geschikte gietvloer begint bij de wensen en noden van de klant. Aan welke normen moet de ruimte voldoen? Is er zwaar of intensief beloop? Is het een nieuwe vloer of het aanpassen van een bestaande? Het antwoord op deze en andere vragen bepaalt de materiaalkeuze. Frank De Weerdt geeft een voorbeeld. “Acrylaatvloeren harden bijvoorbeeld erg snel uit. Twee uur na de plaatsing kan de vloer al opnieuw belast worden. De productie hoeft dus niet gedurende een of zelfs meerdere dagen onderbroken te worden. Dat maakt het ideaal voor industrieën waar een continue productie cruciaal is. In die gevallen plaatsen we de vloeren meestal ’s nachts of tijdens het weekend, om de hinder nog verder te minimaliseren.”

En zo heeft elk gietvloermateriaal zijn specifieke troeven. Opvallend: cemline is in opmars. Met een dunne laag cemline krijgen vloeren en wanden een betonlook, tegen een betaalbare prijs. Om mee te blijven in alle trends en ze ook volgens een hoge kwaliteitsstandaard te kunnen realiseren, wordt het personeel bij Deweco regelmatig bijgeschoold. “Dankzij hun motivatie en inzet kunnen we blijven groeien”, besluit de zaakvoerder.  

Tekst: Stephanie Demasure
Beeld: Marc Lagrange

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: Deweco , Gietvloeren , vloeren

Over DEWECO FLOOR SOLUTIONS

Vloervak partners

Rakoll 4933