Tip Top Schuurmaterialen
00:58
21-01-2019

‘Groothandel vindt zijn plek op Nederlandse en Belgische parketmarkt’

Als relatief kleine groothandel in korte tijd een plek veroveren op de Nederlandse en Belgische parketmarkt is niet iedereen gegeven. Toch wist Ronald Knip, bedrijfsleider en verkoopadviseur van Tip Top Schuurmaterialen, heel goed waar hij aan begon.

“Toen het Deense Tip Top Slibematerialer mijn pad kruiste, was er meteen een goede klik. Tip Top exporteert naar Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië en sinds 2013 dus ook naar Nederland. Het moederbedrijf levert producten als Floorcoat afwerkoliën, lakken en schuurmaterialen onder eigen merk, maar ook A-merken als Norton en Awuko (schuurmaterialen). Verder verkoopt Tip Top allerlei accessoires om de lak en olie perfect aan te kunnen brengen.”

Tip Top Schuurmaterialen
Vanuit Hardenberg bezoekt Ronald Knip al zijn klanten in Nederland en België.

Ronald Knip heeft meer dan 20 jaar ervaring in de bouwsector, maar in de parketwereld is hij een relatief nieuw gezicht. “Ik kende het bedrijf Tip Top en wist dat er nog geen vestiging in Nederland was.” Toen de bedrijfsleiding voorstelde dat hij de Nederlandse markt onder zijn hoede zou nemen, hoefde Ronald Knip daar niet lang over na te denken. “Vanuit ons magazijn in Hardenberg versturen wij de pakketten. Indien nodig ga ik de spullen persoonlijk leveren.” Sinds 2015 is Tip Top ook verdeler van de Ciranova-afwerkingsproducten. “Ciranova heeft producten voor binnen- en voor buitentoepassing: lakken, (hard)waxen en oliën, zoals bijvoorbeeld de Unico 2-K olie. Die laatste is verkrijgbaar in 16 kleuren, heeft een mooie matte uitstraling en is eenvoudig aan te brengen. Alle 2k olieproducten zijn bovendien overlakbaar. Het zijn goed geprijsde kwaliteitsproducten die aan alle technische eisen voldoen. Ciranova België verzorgt mij telkens van de juiste technische ondersteuning.”  

Tekst: Tip Top & Rob Buchholz  Beeld: Tip Top
Uitgelichte afbeelding: 
Tip Top verkoopt allerlei accessoires om de lak en olie perfect aan te kunnen brengen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

Gutjahr THERM-EKurkvloeren