Solidor
01:57
14-05-2018

Handige terrasdragers voor heel lage hoogte

Gebruiksgemak is een eigenschap die ook vloerders ten zeerste appreciëren bij innovatieve oplossingen. Daarom gaan ze tegenwoordig graag aan de slag met Premium. Deze handige terrasdragers van Solidor maken een snelle installatie van terrassen eenvoudiger. “Deze nieuwe generatie tegeldragers kenmerkt zich door minimale afmetingen, die maximale mogelijkheden genereren”, zegt Emmanuel Dejans, gedelegeerd bestuurder van Solidor.

Premium is een terrasdrager die zich aan iedere hoogte aanpast. “Die regelbaarheid is een grote troef, net als het feit dat het product een hoogte van amper 17 mm vereist. Die lage hoogte is zeer belangrijk, omdat vloerders bij renovatie van terrassen steevast maar over een beperkte hoogte beschikken om een nieuwe vloerbekleding aan te leggen”, legt Emmanuel Dejans uit.

Hellingcorrectie
De flexibiliteit van het product weerspiegelt zich niet alleen in de verstelbare hoogte, waarmee een draaibeweging en het plaatsen van een schakelstuk volstaan om de hoogte van 17 mm tot 1 meter uit te breiden. “Premium is ook uitgerust met een automatische hellingcorrectie. Die vangt elke oneffenheid van de ondergrond op. Stel dat je op asfalt bijvoorbeeld te maken hebt met een verdikking van de naad, dan wordt dat automatisch teniet gedaan door de hellingcorrectie waardoor het terras op ieder moment volledig waterpas ligt. Op die manier kunnen hellingsgraden tot 5 procent worden overbrugd en maken we het werk van de vloerder een stuk makkelijker.”

Groot draagvermogen
Een andere troef van Premium is het draagvermogen van de kunststof: elke terrasdrager kan een gewicht tot 800 kilogram torsen. Dat bevordert de kwaliteit en de stabiliteit van het product. “Eigenlijk is dat draagvermogen meer dan daadwerkelijk vereist is, maar op die manier geven we wel zekerheid aan alle gebruikers. Daardoor kunnen we op iedere drager een garantie van tien jaar aanbieden. In de zeldzame gevallen dat het draagvermogen toch ontoereikend zou zijn, kunnen we de kunststof met glasvezel versterken waardoor de terrasdragers tot 1.500 kg belasting aankunnen. Dat kan nuttig zijn als ze bijvoorbeeld betonvloeren of immense natuurstenen moeten dragen. Doorgaans is dat evenwel niet nodig, temeer de vloerder vier tot zeven stuks gebruikt voor het ondersteunen van een vierkante meter.”

Doorlatende basis
De tegeldragers zijn uitgerust met een water- en lijmdoorlatende basis. “Er zijn niet alleen fijne gootjes die het water afleiden en daardoor vermijden dat het product het slachtoffer kan worden van aantasting door stilstaand water. We hebben, op vraag van installateurs, ook strategische openingen in de voet voorzien. Op die manier creëerden we een natuurlijke doorgang voor overtollige installatielijm, vijzen en bouten.”

Solidor
De vloerder gebruikt vier tot zeven stuks voor het ondersteunen van een vierkante meter.

Schroef- en hoekfunctie
Een andere handigheid is de schroeffunctie met geblokkeerd einde. Die gebruiksvriendelijke innovatie zorgt ervoor dat de installateur nooit te ver draait en tijdverlies vermijdt. “Daarnaast zijn deze terrasdragers ook aangepast aan een plaats tegen de terrasrand of een positie in de hoek. In de basis hebben we namelijk voorgemaakte groeven aangebracht, waardoor installateurs makkelijk rechte lijnen kunnen afsnijden en de dragers tot tegen de ommuurde terrasranden kunnen plaatsen. Ook dat is bevorderlijk voor de stabiliteit van het terras”, stipt Emmanuel Dejans aan.

Materiaalvrijheid
Premium ondersteunt zowel houten terrassen, tegelterrassen als metalen roosters. Ook voor het herstellen van bedekkingen van platte daken is het product inzetbaar. “We hebben alle dragers op voorraad en bieden de installateur ook de mogelijkheid zelf de breedte van de voeg (2 of 3 mm) te kiezen.” De regelbare terrasdragers zijn geschikt voor langdurig gebruik en zijn nadien nog herbruikbaar, aangezien ze volledig uit recycleerbaar materiaal bestaan.  

Tekst: Bart Vancauwenberghe   Beeld: Marc Wallican
Uitgelichte afbeelding: 
Elke terrasdrager kan een gewicht tot 800 kilogram torsen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

Ri.Pa.Rosco