UNIK OIL green+
00:45
09-01-2019

Hout beschermen én kleuren op ecologische wijze

Hout beschermen en kleuren in één laag? Het kan met de nieuwe UNIK OIL green+ van BASIN. Meer nog: met deze revolutionaire olie kunnen professionelen inspelen op de ecologische verwachtingen van hun eindklanten. De basis van dit unieke product bestaat immers uit een mengsel van natuurlijke en plantaardige oliën.

De UNIK OIL green+ is een 1-component olie die geschikt is voor de afwerking van nieuw, onbehandeld of blank geschuurd parket en andere ruwe houtelementen. Deze nieuwigheid van BASIN zorgt enerzijds voor een kleuring. “Vanaf januari 2019 zullen er twintig nieuwe trendy kleuren beschikbaar zijn”, vertelt marketing assistente Lize Leenknecht. “Deze onderverdeeld in vier collecties: Coffee, La Boqueria, Off White en Mineral.” Anderzijds zorgt de olie voor een bescherming van het hout, waardoor het eindresultaat tegen vlekken bestand is en de vergeling door UV-filters wordt vertraagd. Bovendien valt het parket of hout nadien gemakkelijk te onderhouden met de UNIK SOAP green+. 

Gebruiksvriendelijk product
De olie heeft een zeer laag verbruik: met 1 liter olie kan tussen de 20 en 45 m² behandeld worden. Lize Leenknecht: “Bij kleine oppervlaktes is het best om de olie met een katoenen vod aan te brengen. Bij grotere oppervlaktes kan eenvoudigweg een boenmachine worden gebruikt.” Negen uur na het aanbrengen is het behandeld hout stofdroog. De volledige uitharding van het hout wordt na vier dagen bereikt. En het eindresultaat is een volledig nieuwe look!   

Vloervak partners

DOMOTEX 2019Luxury Vinyl Tiles