Modulair draagsysteem

“Structusol kan snel en comfortabel worden geplaatst.”

01:48
17-07-2019

Innovatie, kracht en stabiliteit in één

Snel en efficiënt een kwalitatief terras aanleggen? Daarvoor ben je bij Solidor aan het juiste adres. Solidor, een gerenommeerd fabrikant van rubber- en kunststofproducten, is sinds 1978 pionier in het vak en marktleider in de Benelux. Na uitgesproken lage terrasdragers, hebben ze nu ook een modulair draagsysteem met een ultradun aluminiumprofiel ontwikkeld.

Innovatief aluminium draagsysteem
De terrasdragers van Solidor staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Nieuw in het aanbod is Structusol, een innovatief aluminium draagsysteem. Resultaat? Een uiterst stabiele onderstructuur, waarbij de verschillende verbindingsstukken zorgen voor een vlotte opbouw en de handige voegstukken voor een beter watermanagement. De stabiliteit wordt verzekerd door blindklinknagels. 

Een terras gedragen door Structusol is erg aangenaam om op te lopen door de geïntegreerde thermoplastische rubbers. Die beperken bovendien contactgeluiden en ze zorgen voor extra grip.

Henri Dejans, Business Developer: “Structusol hebben we zelf van A tot Z ontwikkeld en geproduceerd in België. Het draagsysteem is geschikt voor alle tegelformaten en verschillende legpatronen. Het terras zal steeds vlak blijven liggen. Het is bovendien makkelijk toepasbaar in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.”

Modulair draagsysteem

“Een stabiele onderstructuur, waarbij de verschillende verbindingsstukken zorgen voor een vlotte opbouw en de handige voegstukken voor een beter watermanagement.”


Elke millimeter telt
16 millimeter. Meer ruimte heeft Structusol niet nodig. De ultradunne draagstructuur is vooral handig bij renovaties, waar elke millimeter telt. Hoe dunner de constructie, hoe meer opties voor de terrasbekleding. De draagstructuur kan ook grote tegelformaten moeiteloos aan. 

Ultra performant
Henri Dejans: “Net zoals bij onze terrasdragers zweren wij bij kwaliteit en stabiliteit. We kozen voor aluminium draagstructuren om te komen tot een lichte en vooral sterke basis. Met een lengte van 2,40 meter zijn ze handig te transporteren en op maat te verzagen.”

Het modulaire systeem is uitgerust met verschillende verbindings- en voegstukken. Het plaatsen van tegels in verschillende formaten, zowel in halfsteensverband als in wildverband, verloopt vlot. De open voegen met een constante breedte voeren overtollig water snel af. Er is dus geen risico op scheurvorming bij hoge of lage temperaturen.

Modulair draagsysteem

“Structusol is geschikt voor alle tegelformaten en verschillende legpatronen.”


Circulair en duurzaam
Structusol staat garant voor een lange levensduur en een duurzame ondergrond. Niet alleen gaat de structuur onder de terrastegels langer mee, de tegels laten zich eenvoudig herstellen of vervangen én het systeem biedt gemakkelijk toegang voor onderhoud bij een probleem of lek. Het terras uitbreiden of verhuizen naar een nieuwe locatie is ook geen probleem. 

Snelle plaatsing met een uitstekende nivellering
Structusol kan snel en comfortabel worden geplaatst. Hellingen of oneffenheden zijn eenvoudig weg te werken.  Henri Dejans: “Na het bepalen van de richting van de draagstructuren, plaats je de terrasdragers in functie van het legpatroon. Vervolgens zaag je de aluminium draagstructuren op maat en plaats je ze op de terrasdragers met behulp van de muur- en verbindingsstukken. Tot slot plaats je de tegels en de voegstukken. Voor een optimale stabiliteit is het aanbevolen de voegstukken met een blindklinknagel te fixeren.”

Voor wie toch nog vragen zou hebben over de plaatsing, verschijnt er binnenkort een tutorial op de website van Solidor. Met de handige online applicatie kan men ook het aantal dragers per vierkante meter berekenen. Zo wordt de plaatsing van Structusol een fluitje van een cent. 

Tekst: Charlotte Fouquet
Beeld: Studio Claerhout

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

dirk-dergent-zaakvoerder-tracs-bvba-kopierenTerrachampsysteem