foto5-kopieren

Klanten van Parket Line kunnen rekenen op een perfect gelegde parketvloer die zeker twintig jaar mooi en stijlvol oogt.

02:04
09-06-2020

Innovatief op alle vlakken

Met parket oogt elk interieur elegant, eigentijds en tegelijkertijd tijdloos. Wie vele jaren van deze  investering wil genieten, kiest best voor een parketteur met kennis van zaken. Zoals Parket Line uit Roeselare dat al twintig jaar ambachtelijke trots en kunde combineert met hoge kwaliteit, innovatief vermogen en maatwerk. Het zijn ingrediënten waarmee het West-Vlaamse bedrijf tot ver buiten de landsgrenzen hoge ogen gooit.

Joeri Verbrugghe kreeg de liefde voor houtbewerking met de paplepel binnen. Als zoon van een parketteur leerde hij al op jonge leeftijd de kneepjes van het vak. “Ik heb altijd een zekere fascinatie voor hout gehad”, vertelt hij. “De vele soorten en de enorme waaier aan toepassingsmogelijkheden maken het een bijzonder interessant materiaal om mee bezig te zijn. Het was snel duidelijk dat mijn ambities in de houtsector lagen. Aanvankelijk werkte ik als plaatser van parketvloeren, maar mijn  ondernemersmentaliteit groeide met de dag. Uiteindelijk besloot ik in 2000 om mijn eigen firma Parket Line op te richten.”

foto1-kopieren

De waaier aan mogelijkheden zijn enorm, zoals dit scheepsdekparket in teak.

 

Eigen behandeling

Met Parket Line zette Joeri Verbrugghe een nieuwe filosofie in de markt. “Wij verkiezen kwaliteit boven volume”, vertelt hij. “Dat is ook de reden waarom we ons doelbewust op de particuliere markt focussen en voornamelijk werken voor mensen die met parket hun interieur willen opwaarderen. Daarom trokken we van meet af aan de kaart van topkwaliteit. Wij werken uitsluitend met gereputeerde leveranciers die een langetermijnrelatie nastreven. Zij leveren het materiaal in de benodigde diktes, lengtes en breedtes. Maar het is ons team dat met de juiste kleur en oppervlaktebehandeling het hout een tikkeltje meer geeft. Hiermee komen we naadloos bij één van onze grootste troeven: ons team zoekt proactief naar nieuwe technieken en materialen. Voor elke klant willen we telkens weer een uniek interieur creëren. Want vergis je niet: de parketwereld is continu in beweging. Precies omdat we de markt op de voet volgen, kunnen we ons als een echte trendsetter profileren.”

Levende en ademende vloeren

Ook intern werkt Parket Line aan innovatie. Dit resulteerde enkele jaren geleden in een gepatenteerd procedé om parket op een unieke en kleurvaste manier een natuurlijke look en feel te geven. “Ligneo is een uitgebalanceerde mix van verschillende producten waarmee we het parket tot diep vanbinnen behandelen”, vertelt Joeri Verbrugghe. “Op die manier maken we komaf met oppervlakkige afwerkingen die de poriën van het hout verstoppen.

Met het Ligneo-procéde blijft de natuurlijke houtstructuur perfect voelbaar en zichtbaar. Dankzij een behandeling met niet-verzegelende olie is het parket bovendien zeer resistent tegen vlekken en vuil. Het resultaat? Vloeren die leven, ademen en met de jaren zelfs mooier worden. Omdat de
parketplanken vooraf in ons atelier exclusief en intensief met de hand worden bewerkt, kunnen we bovendien een uiterst snelle plaatsing garanderen.”

foto4-kopieren

Omdat de parketplanken vooraf in het atelier intensief met de hand worden bewerkt, kan Parket Line een uiterst snelle plaatsing garanderen.

 

Levenslang genieten van parket

Het kwaliteitsstreven van Parket Line reflecteert zich eveneens in het plaatsen van de vloeren. “Ons team omvat uitsluitend mensen die de kunst van het vakmanschap omarmen”, aldus Joeri Verbrugghe.

“Ze combineren hun uitgebreide expertise met oog voor detail en innovatieve technieken. Onze klanten kunnen dus rekenen op een perfect gelegde parketvloer die zeker twintig jaar mooi en stijlvol oogt. Daarna kunnen we het materiaal gemakkelijk zijn oorspronkelijke cachet teruggeven. Het volstaat om een parket af te schuren en opnieuw te behandelen. Ook voor dergelijke renovaties staat ons team paraat. Bij Parket Line eindigt een aankoop niet bij het plaatsen van de vloerbekleding. Een businessstrategie die loont, want op twintig jaar tijd konden we een uitgebreid klantenbestand tot ver buiten de landsgrenzen uitbouwen.” 

Tekst: Els Jonckheere Beeld: Parket Line

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: Parket Line

Vloervak partners

dsc_0074-kopierenreha-klinik-wind-river-oak-50-lvr-8606_8-kopieren