Interface
00:37
07-12-2017

Interface introduceert backing met kleinste CO2-footprint

Interface, de grootste producent van tapijttegels ter wereld, heeft een zeer milieuvriendelijke backing ontwikkeld: CircuitBac Green. Voor de productie maakt Interface gebruik van een mix van CO2-negatieve bioplastics en minerale vulstof. CircuitBac Green is de belangrijkste innovatie van Interface op het gebied van backing uit de afgelopen drie jaar.

De gebruikte bioplastics zijn het eerste CO2-negatieve alternatief voor bestaande materialen in backings. In het samengestelde materiaal waarvan CircuitBac Green is gemaakt, wordt koolstof opgeslagen. Dit verkleint de CO2-footprint. Deze unieke backing voor modulair tapijt sluit aan bij het streven van Interface om tijdens de productie zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Ter illustratie: een typisch Interface-product met Graphlex-backing heeft een CO2-voetafdruk van 5,9 kg CO2 eq./m2.

Bij modulair tapijt met CircuitBac Green is dat nog niet eens de helft: 2,3 kg CO2 eq./m2. Het ultieme doel is het maken van producten die dankzij het vastleggen van koolstof CO2 -negatief zijn. CircuitBac Green toont aan hoe belangrijk Interface duurzaamheid vindt. Door het toepassen van best practices en met innovaties wil het bedrijf bijdragen aan het terugdraaien van klimaatverandering. Interface noemt deze missie Climate Take Back.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

3D-bamboeVakbeurs Prowood