01:49
07-02-2020

Internationale vakbeurs voor de natuursteenindustrie scoort hoog

Meer dan 80.000 vierkante meter beursoppervlakte verspreid over 12 hallen, 69.000 bezoekers uit 154 landen en 1.650 exposanten uit 61 landen. Dit zijn de klinkende cijfers van een geslaagde 54e editie van Marmomac, dé grootste vakbeurs wereldwijd voor de natuursteenindustrie met materialen, machines, verwerkingstechnologie en design in het Italiaanse Verona. De organisatoren hadden een sterke internationale groei voor ogen en daar zijn ze met een sterk deelnemersveld, The Italian Stone Theater rond design en innovatie en workshops voor interieurdesigners, architecten en ondernemers, in geslaagd.

Van 25 tot 28 september was de expo van Verona opnieuw dé ontmoetingsplaats voor de internationale natuursteenindustrie. Bezoekers konden er kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van natuursteen, marmer en graniet, maar ook machines, verwerkingstechnologie en design. Na vier dagen sloot de beurs haar deuren met een uitstekend rapport: in totaal 69.000 bezoekers uit 154 landen. De organisatoren slaagden met bravoure in hun doel om internationaal verder te groeien. Het aantal buitenlandse registraties stijgt en is goed voor 62 procent van het totaalcijfer. 

“We zijn uiterst tevreden met deze resultaten. De doelstellingen die we vooropgesteld hadden, werden ook gerealiseerd”, stellen Maurizio Danese en Giovanni Mantovani; respectievelijk president en CEO van Veronafiere. “Aspecten zoals cultuur, innovatie, design en training zijn fundamenteel voor de promotie van natuursteenproducten. Dat vinden bezoekers van Marmomac terug in The Italian Stone Theater, dat een mooi beeld geeft van de mogelijkheden van natuursteen, bewerkt met vooruitstrevende machines, als basis voor de ontwerpen van internationaal gerenommeerde architecten en designers. Als thema kozen we hier het natuurlijke aspect van marmer in zijn meest pure vorm.”

In The Italian Stone Theater kregen de bezoekers een mooi beeld van wat er allemaal met natuursteen mogelijk is.

‘Meet the Inspriration’ en awards

De 54e editie van deze vakbeurs was niet alleen een vitrine voor de nieuwste producten van 1.650 exposanten uit meer dan 60 landen wereldwijd, maar zette ook fors in op opleiding en training. Met het nieuwe initiatief ‘Meet the Inspiration’ focusten de organisatoren bijvoorbeeld op interieurdesigners en architecten om hen te laten ontdekken hoe ze marmer meer efficiënt naar de eindklant kunnen promoten met kennis van de kenmerken van de materialen, het gebruik en de toepassingen. 

Tijdens deze editie van Marmomac werden ook een aantal awards uitgereikt. De Icon Award ging naar het werkstuk in het Italian Stone Theater, dat het beeld wordt van de promotiecampagne voor de beurseditie van 2020. De exposant met de best uitgewerkte en origineelste stand op de beurs kreeg de Best Communicator Award. De Archmarathon Stone Award, tot slot, stond voor een soort talentenjacht voor internationale architectuurstudio’s.

Internationaal netwerk en een digitaal platform

Marmomac kijkt over de grenzen heen via een netwerk van events en zakenmissies. Vaste afspraken zijn de Tise-Stonexpo Marmomac in de Verenigde Staten en de Vitoria Stone Fair en Cachoeiro Stone Fair in Brazilië. Dit jaar breidt het netwerk zich uit naar China, met nieuwe initiatieven in Shanghai en Beijing. “We gaan ook meer en meer digitaal”, besluit Giovanni Mantovani. “De vraag naar meer visibiliteit stijgt bij onze exposanten en daarom hebben we ook op dat vlak inspanningen geleverd. Getuige daarvan is de nieuwe digitale catalogus met informatie over bedrijven, mensen, producten en projecten. Via dit medium presenteren exposanten hun activiteiten en productengamma, en zetten ze ook een volledig overzicht van gerealiseerde projecten in de kijker.”  

Tekst: Johan Debaere
Beeld: Veronafiere/MARMOMAC

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Beurs , Marmomac , Verona

Vloervak partners