01:12
06-04-2018

Kaneka Belgium (Westerlo-Oevel) wint Foreign Investment Trophy 2018

Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft op 27 februari de Foreign Investment of the Year Trophy 2018 uitgereikt aan het Japanse bedrijf Kaneka uit Westerlo-Oevel, producent van specialty chemicals. Na een laatste stemronde werd het bedrijf als winnaar gekozen uit 5 genomineerden.

“Deze investering onderstreept niet alleen de strategische locatie van Vlaanderen, maar ook troeven zoals onze financiële incentives en het vele talent in onze regio”, benadrukte de minister-president. Kaneka kwam als winnaar uit de bus na drie stemrondes door een professionele jury, het grote publiek en de aanwezigen in de zaal. “De Foreign Investment Trophy is voor een b2b-bedrijf als het onze een unieke gelegenheid om eveneens bekendheid te verwerven buiten onze sector bij het bredere publiek. Dit is voor ons een stimulans om verder te gaan in de ingeslagen richting, nieuwe opportuniteiten aan te boren en het bedrijf nog dieper te verankeren in de Kempen, steunend op de professionele kennis en ervaring van onze medewerkers. We zijn dan ook zeer trots!”, aldus plant general manager Jean Vandael.

“We danken Flanders Investment & Trade voor dit initiatief, en willen langs deze weg ook onze oprechte dankbaarheid betuigen aan de vele mensen die van overal ter wereld voor Kaneka gestemd hebben. Deze trofee is een blijk van erkenning en waardering voor onze decennialange, niet aflatende inzet buiten de schijnwerpers, creativiteit en betrokkenheid bij het milieu en de toekomst van onze samenleving”, voegt Katsutoshi Shichijo, president Kaneka Belgium, hieraan toe.

Foreign Investment Trophy: dankbetuiging voor de bijdrage van een bedrijf aan de Vlaamse economie
Met de trofee wil FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, buitenlandse investeerders bekronen die het Vlaamse economische weefsel duurzaam versterken. Aanleiding voor de nominatie van Kaneka was de investering vorig jaar ten belope van 34 miljoen euro door het Japanse moederbedrijf in een nieuwe, inmiddels derde productielijn in Westerlo-Oevel voor het succesproduct MS Polymeer. De werken zijn ondertussen opgestart en wanneer de nieuwe productielijn eind 2018 in dienst zal genomen worden, mag Kaneka Belgium zich de grootste MS Polymeer fabriek van Kaneka wereldwijd noemen.

De 4 overige genomineerden voor de trofee waren: moutproducent Boortmalt en Frans moederbedrijf Axéréal, het Zuid-Koreaanse Hyundai Construction Equipment, de Zwitserse farmareus Novartis en de Zuid-Afrikaanse papierproducent Sappi.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

Klikvinyl