foto-2-rosco-kopieren

De nieuwe hoofdzetel van Rosco.

01:47
05-06-2020

Klaar voor een nieuwe start

Centralisatie voor mattenproducent

Nog een paar keer slapen en een nieuw hoofdstuk in het Rosco-verhaal vangt aan. Dan verhuist het Mechelse bedrijf naar een nieuwe locatie. Rosco blijft de stad van de Maneblussers trouw en trekt naar een nieuwbouw slechts enkele honderden meter verwijderd van de huidige faciliteiten.

Rosco schrijft dit jaar een spannend nieuw hoofdstuk in haar levensverhaal. De nieuwbouw is bijna klaar en de verhuis staat dus voor de deur. Vandaag vinden we Rosco verspreid over vier gebouwen die allemaal in dezelfde straat gelegen zijn. “Efficiënt is het echter niet, ondanks het feit dat we kort bij elkaar werken”, bevestigt Ellen Rosiers, gedelegeerd bestuurder van Rosco. “We centraliseren binnenkort alles in één nieuw pand, bovendien slechts enkele honderden meter verwijderd van waar we nu aan de slag zijn. We zijn er stellig van overtuigd dat het de efficiëntie maar ook de werksfeer ten goede zal komen en kijken dan ook hard uit naar de verhuisdatum.”

foto-3-rosco-kopieren

De inkommatten van Rosco, een blijver in het gamma.

 

DNA ontleed

Rosco grijpt de nakende verhuis met bijbehorende centralisatie van activiteiten aan om de sterke punten van het bedrijf extra in de verf te zetten. “Kwaliteit en service dragen we hoog in het vaandel en dat gaan we verder uitdiepen”, klinkt het bij Rosiers. “Met de centralisatie in één gebouw zal onze efficiëntie er vanzelfsprekend op vooruitgaan. Nu we allemaal samen onder één dak werken, zal ook de werksfeer positief worden beïnvloed, een belangrijk gegeven in een familiebedrijf met ondertussen 36 werknemers. Onze focus ligt op het creëren en onderhouden van een stabiele en vruchtbare langetermijnrelatie met onze huidige en toekomstige klanten. Zo zullen we binnenkort een systeem introduceren waarbij onze klanten een vaste gesprekspartner toegewezen krijgen voor al hun klantvragen. Uiteraard blijven we de kwaliteit van onze producten in het oog houden. We herbekeken ons huidige productgamma grondig en brachten waar nodig aanpassingen aan, zodat we deze kwaliteit steeds behalen. In de ontwerpfase van de nieuwbouw hielden we rekening met toekomstige investeringen in ons machinepark. De nodige nutsvoorzieningen zijn aanwezig, de plaatsen waar deze machines moeten komen zijn al gekend, enzovoort. Vandaag plannen we welke investeringen eerst aan bod zullen komen.”

foto-1-rosco-kopieren

De task force die het project nieuwbouw van start tot finish begeleidde.

Rosco 2.0

De positieve vibe die vandaag door Rosco waait, is duidelijk merkbaar. “Zonder al het goede uit het verleden te vergeten, denk maar aan de inkommatten waarvoor we gekend staan en waar we blijven op focussen, zetten we nieuwe stappen in de ontwikkeling van het familiebedrijf”, benadrukt Rosiers. “We verlaten namelijk het gebouw waarin het voor Rosco allemaal in 1989 begon. Eigenlijk zetten we de eerste stappen in het Rosco 2.0-verhaal al in 2016 met de vernieuwing van het logo en onze huisstijl. Een frissere kleur (lichtgroen in plaats van blauw), een open vierkant in het logo dat symbool staat voor het open vizier dat naar de toekomst kijkt, en zo meer. Die relatief kleine ingrepen zetten de toon voor de grote verandering die onze nieuwbouw is. En deze grote verandering laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Al houden we de concrete invulling nog even ‘top secret’.”   

Tekst: Tom Rampelbergh Beeld: Rosco

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: Rosco

Vloervak partners

katla-593-kopierendsc_0074-kopieren