Ciranova heeft producten voor binnen- en voor buitentoepassing.

01:57
07-01-2020

Korte lijnen, snel schakelen

Als relatief kleine groothandel in korte tijd een plek veroveren in de Nederlandse en Belgische parketmarkt is niet aan iedereen gegeven.  Zeker niet als dat bedrijf gestart is midden in de afgelopen economische crisis. Toch wist Ronald Knip, bedrijfsleider en verkoopadviseur van Tip Top Schuurmaterialen uit Lutten, heel goed waar hij aan begon.

“De paden van Tip Top in Denemarken en mijn pad kruisten elkaar en er was een goede klik”, herinnert Ronald Knip zich. “Tip Top Slibematerialer is een van oorsprong Deens bedrijf, met export naar Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië en sinds 2013 ook Nederland. Het moederbedrijf levert veel producten als FloorCoat afwerkoliën, lakken en schuurmaterialen onder eigen merk, maar ook A-merken als Norton en Awuko (schuurmaterialen). Verder verkoopt Tip Top allerlei bijmaterialen om de lak en olie perfect aan te kunnen brengen. De lakken en oliën van Ciranova zijn daar in 2015 bijgekomen en vullen het assortiment perfect aan.

Van bouwadvies naar distributie

Ronald Knip: “Aanvankelijk was ik aan de slag als bouwadviseur.  Maar na twintig jaar liep het aantal opdrachten terug en besloot ik om een andere richting in te slaan. Ik kende het bedrijf Tip Top al en wist dat de verdeling en de levertijden soms lastig was omdat er nog geen vestiging en magazijn in Nederland was. Daarom polsten ze vanuit Denemarken of ik er iets voor voelde om de distributie over te nemen. Zo is onze samenwerking gestart.” 

Ondertussen zijn naast de schuurmaterialen ook allerlei bijmaterialen aan het assortiment toegevoegd zoals pads, rollers, boenmachines  en zo meer. Vanuit zijn groeiende magazijn in Hardenberg verstuurt Knip de pakketten. Bij grote bestellingen komt het vaak voor dat hij in zijn auto stapt en persoonlijk de spullen komt brengen. Dat tekent ook de kracht van zijn bedrijf. Iedere klant is speciaal en krijgt de aandacht die hij verdient. “Zo sta ik in het leven, en zoals ik zelf behandeld wil worden, behandel ik ook mijn klanten.”

Zaakvoerder Ronald Knip evolueerde van bouwadviseur naar distributeur van schuurmaterialen.

Voor binnen en buiten

Ciranova heeft producten voor binnen- en voor buitentoepassing. Ze leveren al sinds 1929 een compleet programma voor vloerafwerking zoals lakken, (hard)waxen en oliën, bijvoorbeeld de Unico 2-K olie. “De Unico 2-K olie is er in zestien kleuren, heeft een mooie matte uitstraling en is eenvoudig aan te brengen. Ik heb de olie zelf getest bij het leggen van vloeren. Alle 2-K olieproducten zijn ook overlakbaar. Met Ciranova lak, uiteraard, anders kunnen we er geen garantie op geven”, zegt de zaakvoerder met een glimlach.

“Het klinkt misschien niet heel erg opvallend of onderscheidend wat ik erover vertel, maar het zijn gewoon goed geprijsde kwaliteitsproducten die aan alle technische eisen voldoen. Ik weet heel veel over de producten en de toepassingen. Zo kan ik de klant goed adviseren. Maar als mijn kennis ontoereikend is of bij twijfel, kan er altijd een beroep doen op de technische ondersteuning vanuit Ciranova Belgie.”

Debuut op Domotex

“Tip Top gaat natuurlijk door waar het is geëindigd: het bedienen van de parketsector met uitstekende producten. Daarnaast zullen wij dit jaar voor het eerst deelnemen aan Domotex Hannover 2020. Dit doen wij uiteraard onder de vlag van het moederbedrijf uit Denemarken. Ook zal de naam FloorCoat steeds meer worden verweven in onze naam Tip Top Schuurmaterialen. Onze naam zal langzaamaan evolueren in FloorCoat Nederland B.V. Weliswaar een andere naam, maar wel met de gebruikelijke service die de klanten van ons gewend zijn.”  

Bezoek de stand van Tip Top in hal 13 op stand B26.

Tekst: Tip Top Schuurmaterialen
Beeld: Tip Top Schuurmaterialen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Parket , Schuurmaterialen , Tip Top

Vloervak partners