Kurkvloeren
00:58
22-01-2019

Kurkvloeren bieden een oase van mogelijkheden

Een optimaal akoestisch en thermisch comfort, interessante ‘doorleg’-mogelijkheden en een eenvoudige plaatsing: voordelen genoeg die mensen doen beslissen om in hun interieur een kurkvloer te integreren. Dergelijke vloeren kregen dankzij technologische innovaties een gloednieuwe uitstraling.

Twee pijlers
“Bij kurkvloerbekleding heb je twee pijlers. De eerste is de te verlijmen variant”, legt Wim Van Den Eeckhaut, verkoper bij Kurkfabriek Van Avermaet, uit. “De verlijming gebeurt op een perfect egale basis. Dat kan zowel chape, een bestaande vloer of een OSB-plaat zijn. Op die manier creëer je een volledig nieuwe vloer, zonder dat je de vorige moet uitbreken. Qua uitstraling kan je opteren voor een vloer die er ook uitziet als kurk, of eentje met een ander uitzicht. Die andere ‘look’ (uitzicht en formaat van hout, natuursteen of beton) krijg je door digitale bedrukking. Er is al een heus kennersoog nodig om te zien uit welk materiaal de vloer dan effectief bestaat.”

Kurkvloeren
Kurkvloeren heb je in te verlijmen vloeren en zwevende vloeren.

Zwevende vloeren
“Naast de te verlijmen vloeren, heb je de zwevende vloeren”, pikt Luc Maebe in. “Hierbij heb je, naast de eerder vermelde keuze op vlak van uitstraling, nog een derde optie: de vloer met een vinyl toplaag. Die toplaag is heel resistent, staat synoniem voor een enorme slijtvastheid en is door de detaillering en profilering amper te onderscheiden van parket of natuursteen. Dit type vloer kenmerkt zich door een iets groter contactgeluid en voelt minder warm aan, maar is niet ‘indrukbaar’.” Een kurkvloer is in principe geschikt voor iedere toepassing of ruimte. “Alleen voor douchecellen raden we het niet aan, omdat we bij een dergelijke applicatie geen garantie kunnen bieden dat de naden (water)dicht zullen blijven”, besluit Wim Van Den Eeckhaut.

Tekst: Bart Vancauwenberghe  Beeld: Kurkfabriek Van Avermaet

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

Tip Top SchuurmaterialenTrae Lyx