Met een open tijd van 30 minuten heb je voldoende tijd om de flexibele planken in de lijm te leggen.

01:36
10-07-2020

Luxe vinylvloeren

Het gebruik van LVT-vloeren – luxury vinyl tiles – zit sterk in de lift. Werd er vroeger wel eens meewarig gedaan over de kwaliteit en het design van deze vloerbekleding, de laatste jaren hebben ze een enorme kwalitatieve en visuele metamorfose ondergaan. Er is nu een breed gamma aan motieven, kleuren en prints, die bijna niet meer te onderscheiden zijn van een klassieke tegel- of parketvloer. Met quasi oneindige mogelijkheden.

Een LVT-tegel is opgebouwd uit verschillende lagen, gaande van een zachtere onderlaag, verschillende druk- en stootbestendige tussenlagen tot een decoratieve vinyllaag en een robuuste toplaag. Die bovenlaag is bestand tegen alle externe omstandigheden van dagelijks gebruik. Ze zijn duurzaam en slijtvast, zeer onderhoudsvriendelijk, vocht- en waterbestendig en geschikt voor vloerverwarming. Dat maakt het een populaire keuze in de keuken of de badkamer, maar evengoed in hotels en ziekenhuizen.

Bovendien heeft een LVT-vloer een geluiddempend effect en is hij dun. Ideaal voor renovatieprojecten. Je plaatst de vloerbekleding namelijk gewoon bovenop bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer. Zonder kap- en breekwerk.

Eenvoudige installatie

Een LVT-vloer laat zich installeren op alle gangbare ondervloeren. De enige voorwaarde is een egale ondergrond. De dunne en flexibele LVT-tegels vangen tijdens het plaatsen geen oneffenheden op. De eigenlijke plaatsing is eenvoudig, met een kliksysteem of verlijmd. Kliksystemen zijn populair bij doe-het-zelvers, terwijl verlijmen zich meer leent voor grotere oppervlaktes of voor commerciële ruimtes. Als professional is verlijming de beste garantie voor een duurzaam en optimaal resultaat.

Met de Premium LVT Floor & Wall biedt Soudal een aangepaste oplossing voor het verlijmen van LVT-vloeren.

 

Lijmen op maat van LVT

Soudal, met z’n ruime expertise voor vloer- en parketlijmen, heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het verbeteren van de lijmsystemen voor het verlijmen van LVT. Het resultaat is een specialiteit voor dit type vloeren. “De Premium LVT Floor & Wall is volledig solventvrij en is EC-1 PLUS gecertificeerd, wat een garantie is op een gezond binnenklimaat”, klinkt het bij Soudal. “De lijm voldoet aan de Europese EN14259 standaard aangaande vloerbekledingslijmen. LVT Premium Floor & Wall is daarnaast ook geschikt voor het verlijmen van rubberen vloeren, tapijttegels, tapijt en linoleum op ondervloeren zoals egaline, chape, hout, beton en cementvloeren.”

Na het verplichte acclimatiseren van de materialen kan je meteen aan de slag. Je hoeft geen additieven toe te voegen of te mixen, maar kan de lijm meteen uitspreiden met een lijmkam. LVT Premium Floor & Wall garandeert een hoge aanvangshechting en – eindsterkte. Ze biedt een lange open tijd van 30 minuten, zodat je als installateur voldoende tijd krijgt om de flexibele planken in de lijm te leggen na de aanbevolen afdamptijd van 5 tot 10 minuten op poreuze en 10 tot 15 minuten op niet-poreuze ondervloeren. Na het aandrukken, en tijdens de verdere plaatsing, kan je je gerust nog verplaatsen over de vloer. Na 24 uur kan de vloer in gebruik genomen worden en na ongeveer 72 uur is de lijm volledig uitgehard.   

Tekst & beeld: Soudal

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: LVT-vloeren

Vloervak partners