Stone Consulting
01:52
05-08-2019

Maximale creativiteit en flexibiliteit met echt marmer

Met de ultradunne XXL natuursteenplaten, op een drager van nanotechnologie en de 3D-marmopanel platen op een drager van glasvezel, gaat David de uitdaging aan met Goliath. En hoe. Deze technologische innovatie van Stone Senses is een antwoord op de keramische XXL-formaten en staat garant voor creativiteit, flexibiliteit, weinig breuken, een vlotte plaatsing en tijdswinst. 

De sky is the limit wat de toepassingen van de natuursteenplaten betreft (vloeren, wanden, plafonds, decoratieve elementen…). De 3D-Marmopanel platen blinken bovendien uit inzake akoestische performantie. Het zijn echte natuursteenplaten, geen prints of namaakstructuren, maar duurzame natuursteen, zelfs te gebruiken als bevloeringen met een maatvoering van 1200 x 3000 mm. 

Stone Consulting

Groter, lichter, dunner
De ultradunne XXL natuursteenplaat werd ontwikkeld door Stone Consulting uit Oostkamp. Deze specialist heeft meer dan dertig jaar ervaring en is actief in Azië, China, India, Vietnam, Noord Afrika, Tunesië en Marokko. In de diverse fabrieken worden jaarlijks nieuwe producten en afwerkingen ontwikkeld.

Marmocino (natuursteen en terrazzo op keramische drager) ligt aan de basis van deze innovatie. Vijf jaar research en development resulteerde vervolgens in Marmopanel, nu gevolgd door de Ultra Thin XXL platen. Dit is het antwoord op de gemaakte kopieën van de keramische XXL- formaten. Deze 1200 x 3000 mm panelen worden met een speciale kleefstof aangebracht op een drager van nanotechnologie en een 3D glasvezel. Dikte van de Ultra Thin platen: van 1 mm tot 3 mm, van de 3D Marmopanel platen: van 8 mm tot 100 mm.

Stone Consulting

De klant kiest uit een ruim gamma aan marmers.

 

Vlottere plaatsing
XXL-keramische tegels vergen bijzondere aandacht bij de plaatsing. Vaak gehoorde problemen zijn breuk en gewicht, om nog niet te spreken van de steeds terugkerende identieke prints. De ultradunne XXL natuursteenplaten bieden het grote voordeel dat ze bijzonder flexibel en echte natuursteen zijn.  Ze kunnen gemakkelijker gemanipuleerd worden en de kans op breuk is miniem. Het maakt het werk van de vakman in één klap lichter en aangenamer. Niet oninteressant in tijden waarin arbeid, budget en planning strak op elkaar worden afgestemd. 

De 3D Marmopanels bieden daarenboven een uitstekende thermische en geluidisolatie. Dankzij het gebruik van speciale lijm zijn ze volledig brandwerend. Ze vormen een innovatieve oplossing bij verbouwingen waar de dikte van belang is en zijn een geschikte vervanger voor de drager van natuursteen op aluminium honinggraatpaneel, dankzij hun gewicht en flexibiliteit. 

Stone Consulting

Met de marmerplaten kan je zelfs deuren aankleden.

 

Echte, duurzame schoonheid
Natuursteen heeft een ziel. Het materiaal leeft, is uniek en duurzaam. Dit in tegenstelling tot imitaties, hoe goed ze soms ook zijn. De ultradunne XXL natuursteenplaten openen een nieuwe wereld van mogelijkheden, waarbij ze inspelen op de trend naar grote formaten en het gebruik van natuurlijke materialen. Ze kunnen naar wens gecombineerd worden op de vloer, de muur en het plafond. Badkamers, werkbladen, designobjecten, meubelen en zo verder behoren tot de vele toepassingen. Ze zijn ook zeer toepasbaar in situaties waar gewicht en luxe een rol spelen. We denken aan jachten en scheepsbouw in het algemeen, of zelfs privévliegtuigen. Wie weet is de binnenbekleding van je wagen straks ook natuursteen? 

En de prijs?  Bij aankoop van de platen situeert die zich in een hoger segment dan de traditionele natuursteenplaten en de geïmiteerde  keramische platen van dezelfde grootte. Maar dat prijsverschil wordt ruim gecompenseerd door de lichtheid, flexibiliteit, betere en goedkopere verwerking en uiteraard de veel snellere plaatsing. Want time is money.

Tekst: Stone Consulting
Beeld: Stone Consulting

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

Blauwsteenspelt-50-lvpeh-857-herringbone-kopieren