Gietvloeren
02:04
02-05-2018

Meer dan dertig jaar ervaring in gietvloeren

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke, eigentijdse vloer met een strakke uitstraling? Waarmee ook nog eens koude voeten tot het verleden behoren? Aarzel niet en kies voor een PU-gietvloer van FloorCouture®. Deze divisie van Phenix Total Interior ontwikkelde immers twee uitzonderlijk interessante versies: de Comfort+ en de Pure Soft.

De laatste tien jaar zijn gietvloeren niet meer weg te denken uit moderne interieurs. Niet verwonderlijk, aangezien de materialen en plaatsingstechnieken dermate zijn geëvolueerd dat er voor elke toepassing wel een specifieke oplossing met lange levensduur beschikbaar is. Bij FloorCouture® uit Schoten kunt u terecht voor polyurethaan en epoxy gietvloeren. Maar u bent er eveneens aan het juiste adres voor siergrindvloeren, steen- of marmertapijten en cementgebonden gietvloeren. “Het zijn vooral de kunststofharsvloeren op basis van polyurethaan die in de woningbouw furore maken”, vertelt zaakvoerder Patrick Tjoens. “Niet verwonderlijk, gezien PU-vloeren hun gelijke niet kennen op het vlak van uitzicht, gebruiksgemak, gevoel en toepassingsmogelijkheden. Deze vloeren zijn glad, voelen warm aan en geven het interieur een erg moderne look. Omdat er geen naden zijn, worden de ruimtes ook optisch vergroot. De vloeren hebben een verhoogde krasvastheid en UV-resistentie en vallen zeer gemakkelijk te onderhouden. Wij durven zelfs spierwitte vloeren aan te raden, want we kunnen garanderen dat ze nagenoeg niet zullen vergelen. Niet onbelangrijk is ook hun akoestische waarde en natuurlijk het feit dat hun bijzondere veerkracht toelaat om ze op zowat alle bestaande ondergronden te gieten: tegels, heel wat houttypes, chapes, beton, …. Trouwens: gietvloeren zijn perfect combineerbaar met vloerverwarming!”

Gietvloeren
De Pure Soft+ werd ontwikkeld voor de meest veeleisende gebruikers.

Echt specialistenwerk
FloorCouture® is een dochteronderneming van Phenix Total Interior, een familiebedrijf uit Schoten. Vader Patrick volgt al meer dan dertig jaar de markt van gietvloeren. Resultaat: deze firma kent de producten en plaatsingstechnieken als geen ander. “Vergis je niet, gietvloeren installeren is specialistenwerk”, vertelt hij. “Wij kunnen voor elke situatie het juiste vloersysteem adviseren. Indien nodig zorgen we voor de nodige aanpassingen, bijvoorbeeld door antislip te voorzien, de toplagen in matte of glanzende uitvoering te verwezenlijken, de vloer extra zuurbestendig te maken, …. Tevens worden alle oplossingen door onze eigen werknemers gegoten en tot in de perfectie afgewerkt.”

Gietvloeren
PU-vloeren zijn glad, voelen warm aan en geven het interieur een erg moderne look.

Eigen ontwikkelde PU-vloeren
FloorCouture® ontwikkelde ook twee eigen PU-vloeren. De ‘Comfort’ is een taaie elastische polyurethaan gietvloer van 2 mm die zich mooi egaal over de oppervlakte verdeelt en met één deklaag wordt afgewerkt. De ‘Comfort+’ van 3 mm heeft twee deklagen en is erg interessant voor nieuwbouw omwille van haar rekeigenschappen. Accountmanager Jeffrey Tjoens: “Bij normale zettingen zal de vloer immers de barstjes overbruggen en niet meescheuren. De plusversie is dankzij de twee deklagen ook iets UV-bestendiger en duurzamer. Qua toplagen kan de klant trouwens kiezen tussen de ‘Peach Peel’ en de ‘Orange Peel’. De eerste is een mooi esthetische, enorme strakke en gladde deklaag, terwijl de tweede iets minder strak oogt, maar een enorme krasvastheid biedt.” 

Gietvloeren
(Beeld: Nick Cannaerts)

En voor de meest veeleisende gebruikers
Enige tijd geleden ontwikkelde FloorCouture® ook de Pure Soft+, die bestaat uit een laag hoogwaardig polyurethaanhars met daarbovenop twee toplagen. Jeffrey Tjoens: “De vloer is erg zacht om op te lopen en voelt nooit koud aan. Door haar geleidend vermogen is ze uitermate geschikt om met vloerverwarming te combineren. Waarmee de FloorCouture® zich echter het meest onderscheidt, is haar slijtweerstand en bijzonder akoestisch dempend vermogen. In combinatie met een rubberen tussenlaag kan ze tot 20 db extra van het aanwezige geluid reduceren. Een ideale vloer dus voor grote ruimtes, minimalistisch ingerichte lofts of woningen van gezinnen met kinderen en honden. Omdat de Pure Soft+ tegen meer dan een stootje kan, is ze ook de perfecte oplossing voor douches, fitnessruimte of hobbyruimtes.”

Tekst: Els Jonckheere   Beeld: Phenix Total Interior

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

Nora flooring systemsEfwex