Premium

Met Premium lanceert Solidor een veelzijdige en regelbare terrasdrager met een uitzonderlijk bereik van 17 millimeter tot 1 meter.

01:58
13-06-2019

Minimale afmetingen voor maximale mogelijkheden

17 millimeter: meer ruimte heb je niet meer nodig om een terras te installeren. Met Premium lanceert Solidor immers een veelzijdige en regelbare terrasdrager met een uitzonderlijk bereik van 17 millimeter tot 1 meter. Gecombineerd met een uiterst snelle, flexibele en gemakkelijke plaatsing zet de marktleider een innovatie in de markt die een nieuw tijdperk voor de hele sector inluidt.

De Premium is een innovatieve terrasdrager die zich aan elke hoogte aanpast, ook al is er maar 17 millimeter ruimte. “Van klein naar groot gaat letterlijk in een handomdraai”, vertelt Jordy Van Hoegaerden. “Even draaien, een schakelstukje plaatsen en je overbrugt hoogtes tot één meter. Ook de ondergrond vormt geen probleem. Of deze nu schuin, schots of scheef is: dankzij de automatische hellingcorrectie kan het terras altijd waterpas worden gelegd. Dit ingenieuze systeem overbrugt uit zichzelf een helling tot vijf graden.”

Heel groot draagvermogen
Dat Solidor in de Benelux tot marktleider in zijn vakgebied is uitgegroeid, heeft veel te maken met het continue streven naar de hoogste kwaliteit en stabiliteit van de aangeboden oplossingen. Ook in de Premium zijn het twee punten die de volle aandacht kregen. Jordy Van Hoegaerden: “Het draagvermogen van deze innovatie is uniek: elke terrasdrager kan tot 800 kilogram aan. Als je weet dat één vierkante meter door vier tot zeven stuks worden ondersteund, is de stevigheid gegarandeerd. Ook met een jacuzzi of bar op het terras geven de dragers geen krimp. We zijn zelfs  zo zeker van ons stuk dat we tien jaar garantie bieden.” En is er nog meer draagkracht nodig, dan versterkt Solidor de kunststof met glasvezel. Zo kunnen de dragers tot 1.500 kilogram belasting aan en kunnen ze ook ingezet worden voor betonvloeren of indrukwekkende natuursteen.”

Premium

Elke Premium-terrasdrager heeft een draagvermogen van 800 kg.


Ecologisch én betaalbaar
Al jaren trekt Solidor resoluut de kaart van duurzaamheid. En deze groene gedachte komt ook in de Premium terug. “De kunststof wordt vervaardigd uit honderd procent gerecycleerd materiaal”, legt Jordy Van Hoegaerden uit. “Bovendien hebben de tegeldragers een erg lange levensduur en kunnen ze meermaals worden toegepast. Bij het verplaatsen of openbreken van een terras, verhuis je de dragers gewoon mee.” 

Premium is trouwens niet beperkt tot tegels alleen. Er bestaan ook standaarduitvoeringen voor houten balken. “Belangrijk is dat beide versies aan een erg betaalbare prijs worden aangeboden. Maar het is ook een economische oplossing omdat er dankzij de eenvoudige montage heel veel werkuren kunnen worden uitgespaard. Een terras met ouderwetse zandzakjes kalibreren, duurt anderhalve dag. Met Premium is de klus in de helft van de tijd geklaard.”   

Premium

De Premium bestaat uit kunststof die voor honderd procent uit gerecycleerd materiaal wordt vervaardigd.


Solidor Rubber & Products
Sinds de oprichting in 1978 is Solidor Rubber & Products uit Wevelgem uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van oplossingen voor de bouwwereld, machinebouw, chemische nijverheid, voedingsindustrie en andere sectoren. “Van meet af aan streven we naar een buitengewoon hoog en constant kwaliteitsniveau”, vertelt Jordy Van Hoegaerden. “We zijn niet alleen gespecialiseerd in het spuitgieten van terrasdragers. Dankzij ons state-of-the-artmachinepark en een  uitgebreide kennis over de processen kunnen we hoogstaand maatwerk afleveren, van erg kleine componenten tot grote producten. Je kan bij ons eveneens terecht voor het maken van vormstukken op maat voor grotere reeksen. Een derde specialiteit is de extrusie van soepele en rigide profielen uit verschillende materialen. Tenslotte is Solidor Rubber & Products het adres bij uitstek voor de veredeling van industriële rubbers tot rubberartikelen met een specifieke functie. Desgewenst worden deze ook versneden, gestanst of van een zelfklevende laag voorzien.”

Tekst: Els Jonckheere
Beeld: Solidor

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

LaminaatcollectieTerrachamp