G10 Premium flex- voegmortel

ARDEX G10 is een cementair voegmiddel dat voor verschillende soorten tegels kan gebruikt worden.

01:53
14-08-2019

Multi-inzetbare voegmortel

Voegmortel die geschikt is voor verschillende soorten tegels, met een optimale kleurstabiliteit en een hoge vulkracht. Dat beschrijft zo ongeveer de droom van elke tegelzetter. Fabrikant ARDEX ontwikkelde daarom ARDEX G10 Premium flex- voegmortel, een multi-inzetbare voegmortel die uitblinkt in gebruiksgemak. Het familiebedrijf, dat dit jaar zijn zeventigste verjaardag viert, stemt daarmee het productaanbod af op de noden uit de praktijk. 

Feeling met de markt
ARDEX produceert al 70 jaar innovatieve bouwchemische producten met een zeer hoge betrouwbaarheid voor verwerkers. Als toonaangevende wereldspeler staat kwaliteit altijd voorop, net als het contact met de vakspecialisten uit de praktijk. De constante dialoog met hun klanten uit de ambachtelijke wereld vormt dan ook, naast de uitgebreide ervaring met materialen en verwerkingsprocessen, de belangrijkste inspiratiebron. De ARDEX G10 PREMIUM flex-voegmortel is daar een uitstekend voorbeeld van. 

Multi-inzetbaar
ARDEX G10 PREMIUM flex-voegmortel is de nieuwste telg in het aanbod van voegmiddelen. Matthijs Gheysens, Team manager België: “ARDEX G10 is een cementair voegmiddel dat voor verschillende soorten tegels kan gebruikt worden: grestegels, volkeramische en geglazuurde tegels, beton- en natuursteentegels, glastegels en glasmozaïek. We hadden al een ruim aanbod voegmiddelen voor die verschillende tegels, nu kunnen die allemaal gevoegd worden met Ardex G10.” 

Het voegmiddel kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, en is zowel geschikt voor vloeren als voor wanden. Ook voor de handelaar is de multi-inzetbaarheid van ARDEX G10 een voordeel. Hij moet immers minder soorten voegmiddelen in voorraad hebben om zijn klanten te kunnen bedienen.

G10 Premium flex- voegmortel

Het product heeft een hoge vulkracht en hecht stabiel en scheurvrij in de voegen, met een goede flankenhechting.

 

Optimale kleurstabiliteit
De kleurstabiliteit van ARDEX G10 is opmerkelijk te noemen. Het product is bovendien verkrijgbaar in zeventien verschillende kleurtinten, waaronder wit, verschillende tinten grijs, verschillende tinten beige, jasmijn, grijsbruin, donkerbruin, … Zo is er voor elke tegel een passende kleur. 

Hoge vulkracht
Matthijs Gheysens: “Typisch voor ARDEX G10 is dat je de voeg veel voller krijgt. Voegmiddelen zakken doorgaans een beetje in na het voegen, dat heb je niet met ARDEX G10. Het product heeft een hoge vulkracht en hecht stabiel en scheurvrij in de voegen, met een goede flankenhechting.” ARDEX G10 is geschikt voor voegbreedtes van 1 tot 10 mm.

Ultiem verwerkingsgemak
Bij het mengen van ARDEX G10 met water ontstaat een smeuïge pasta-achtige mortel die gemakkelijk te verwerken is en zuinig is in gebruik.  Matthijs Gheysens: “Andere voegmiddelen moet je vrij snel afwassen. Met dit product heb je meer flexibiliteit: je kan het product zowel snel afwassen, als even wachten. De verwerkingstijd bedraagt 30 minuten, en na 120 minuten kan er al over de tegels gelopen worden.” In tegenstelling tot de andere voegmiddelen van ARDEX, die in een papieren zak worden verdeeld, wordt ARDEX G10 geleverd in een handige emmer. 

G10 Premium flex- voegmortel

Het product is verkrijgbaar in zeventien verschillende kleurtinten. (Beeld: Frank Krueger-Boesing)

 

Kwalitatief en duurzaam tegelwerk
ARDEX G10 beschikt na uitharding over water- en vuilafstotende eigenschappen die een gunstig effect hebben op de uitstraling, kwaliteit en het waardebehoud van het tegelwerk. 

De hoge vervormbaarheid en goede flankenhechting zorgen bovendien voor een spanningsafbouw bij thermisch belaste oppervlakken en dragen wezenlijk bij aan de duurzaamheid van het tegelwerk. 

Probeer het uit
ARDEX organiseert in de komende maanden demonstraties bij de handelaars, zodat bijvoorbeeld tegelzetters kunnen kennismaken met het product. Ook bij de klant zelf kunnen de producten uiteraard voorgesteld worden door de technisch verantwoordelijke van de regio. 

Tekst: Charlotte Fouquet
Beeld: ARDEX

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

SikaScreed® HardTop-60