VIEK-Machines.com

VIEK-Machines.com is een onestopshop voor natuursteenbewerkers. Alles wat nodig is op de werkvloer van een steenkapperij, behoort tot het gamma.

02:30
08-08-2019

Naar perfect verwerkte natuursteen

Natuursteen staat voor ontegensprekelijke charme en kwaliteit in elk interieur. Om tot een feilloos eindresultaat te komen, staat het team van VIEK-Machines.com steenkappers bij vanuit het kantoor en het magazijn in Brugge. Met topmachines, maar ook en vooral met een schat aan technische kennis en ervaring. “Je moet weten waarover je spreekt en bij de pinken blijven op vlak van technologische ontwikkelingen. Dat is de enige manier om van toegevoegde waarde te zijn voor klanten”, aldus Viek Seynhaeve.

“Natuursteen is een prachtig materiaal om mee te werken”, vindt Viek Seynhaeve, zaakvoerder van VIEK-Machines.com. “Altijd uniek en bestand tegen de tand des tijds. Wie deze zomer ergens in Europa een monument bezoekt, zal zien dat ook na honderden jaren de schoonheid gebleven is dankzij het robuuste karakter van het materiaal. Het is die microbe die me bijna dertig jaar geleden te pakken kreeg, toen ik als jong broekie zelf voor het eerst aan de machine natuursteen mocht vormgeven. En ze heeft me nooit verlaten.” Seynhaeve staat sinds ’98 wel aan de andere kant. Met VIEK-Machines.com helpt hij steenkappers met zijn ervaring en technische achtergrond de juiste machinekeuzes maken voor hun productieproces. 

VIEK-Machines.com

Het team van VIEK-Machines.com staat steenkappers bij vanuit het kantoor en het magazijn in Brugge. Met topmachines, maar ook en vooral met een schat aan technische kennis en ervaring.


Technische kennis om diep op problemen in te gaan
Twee zaken staan daarbij centraal: technische service en een directe, open communicatie met klanten. “In die 21 jaar dat we actief zijn, kunnen we meer dan 750 referenties voorleggen. Het is net die ervaring die het verschil maakt om klanten een oplossing aan te bieden die perfect in hun plaatje past. Niet louter over welke machine ze nodig hebben, maar ook waar ze moet komen, hoe ze moeten omgaan met water en stof of welke uitbreiding interessant kan zijn binnen hun verhaal. Die technische kennis delen we graag om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden. Het is een absolute vereiste om diep op problemen te kunnen ingaan en oplossingen aan te reiken”, aldus Seynhaeve. Hij is na al die jaren nog steeds het aanspreekpunt voor klanten. “Door de directe lijn met de zaakvoerder, weten ze dat hun project altijd perfect opgevolgd zal zijn.”

Alles in huis
VIEK-Machines.com is een onestopshop voor natuursteenbewerkers. Alles wat nodig is op de werkvloer van een steenkapperij, behoort tot het gamma. Vijf merken voeren de boventoon. “Machines zijn de voorbije jaren zodanig gespecialiseerd geworden, dat je er geen twintig meer perfect in de vingers kan hebben. We hebben daarom gekozen voor merken die garant staan voor kwaliteit en service.” Zo zijn er de CNC-zaagmachines van Donatoni Macchine, een wereldspeler die sterk inzet op innovaties om machines sneller, preciezer en eenvoudiger te maken. Comandulli is de grootste fabrikant ter wereld van kantenpolijsters. Voor waterjetmachines kiest Seynhaeve resoluut voor de kwaliteit van het Amerikaanse Flow. Manzelli staat dan weer in voor liftsystemen om de machines efficiënt te kunnen beladen. Het eigen technische vermogen in machinebouw wordt gebundeld onder de merknaam LunoLuno. Seynhaeve ontwerpt en assembleert onder die noemer oplossingen op maat in waterzuivering en stofbehandeling. “Op deze domeinen is er vaak een grote mate van flexibiliteit nodig. Die kunnen wij geven.”

VIEK-Machines.com

Het is net die technische ervaring die het verschil maakt om klanten een oplossing aan te bieden die perfect in hun plaatje past.


Ook keramiekbewerking?
VIEK-Machines.com houdt de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen. “De natuursteenwereld staat niet stil. De voorbije decennia zagen we de omslag van dikke materialen naar zaagsnedes van slechts 2 of 3 centimeter. Dat werd vooral gedreven door de intrede van natuursteen in de keukenbouw.” Van daaruit ontstond ook de trend naar keramiek. Een materiaal dat misschien de charme van natuursteen ontbeert, maar wel kan overtuigen door zijn eigenschappen op vlak van zuurbestendigheid en krasvastheid. Geen evidente ontwikkeling voor steenkappers, omdat het twee volledig verschillende materialen zijn wat bewerking betreft. VIEK-Machines.com heeft gewerkt aan een manier om beide te combineren. Momenteel zijn ze aan het proefdraaien met een moderne CNC-zaag voor natuursteen die ook keramiek kan boren en frezen zonder extra spanning of barsten. En ze kijken verder, naar andere markten. Seynhaeve: “Ook bakstenen moeten verzaagd en gekalibreerd worden. Dit vormde een goede match met ons DNA. Met als resultaat de LunoLuno baksteenzaagmachines en ver­pakkingslijnen, waar ik mijn passie voor techniek in kwijt kan. Voor vloerders hebben we ten slotte nog plintenmachines in aanbieding.”

Tekst: Valérie Couplez
Beeld: VIEK-Machines.com

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

GMTSpirit