Laminaatcollectie

Met de diepe structuur van onder meer de Canyon-collectie krijg je een natuurlijk effect, net alsof de houtkraken of barsten in het hout echt zijn.

01:36
12-06-2019

Nieuwe laminaatcollectie combineert verleden en toekomst

Twintig jaar na zijn opstart – toen nog onder de naam Berry Floor – lanceerde BerryAlloc in 2018 een innovatieve laminaatcollectie. Het nieuwe gamma combineert klassieke looks met technieken van de toekomst. Met andere woorden: het beste van twee werelden in een praktische vloer.

Het voorbije jaar investeerde BerryAlloc fors in de nieuwste technologieën op vlak van laminaat. Ze scannen echte houten planken om tot realistische designs te komen. Ze preciseren de houtstructuren. En ze ontwikkelden nieuwe, extra diepe structuren met een ultramat effect. Zo brengt BerryAlloc een laminaatcollectie op de markt die nog amper te onderscheiden is van echt hout.

Verrassend synchroon
Een houtstructuur die volledig synchroon is met het design en het licht als het ware absorbeert? Daarvoor moet je bij de Cranked XL, Canyon of Gyant zijn. Met de diepe structuur krijg je een natuurlijk effect, net alsof de houtkraken of barsten in het hout echt zijn. Tegelijk biedt de nieuwe lijn van BerryAlloc tal van verrassende designs, van de authentieke BarnWood en de tijdloze diepzwarte Charme tot de Retro Chic met zijn frisse en zuiderse tegelpatroon.

Laminaatcollectie

Het Chateau-gamma telt ondertussen tien kleuren, waaronder ook zwart voor wie het net iets anders durft aanpakken.


Statement van formaat
Snel een luxueuze vloer creëren, doe je met lange laminaatplanken. Daarom bracht BerryAlloc enkele jaren geleden de collecties Glorious en Eternity Long op de markt. Met planken van twee meter bieden die een antwoord op de toenemende vraag naar grote formaten. Glorious is er bovendien in drie verschillende breedtes. Door af te wisselen tussen smallere en bredere planken wordt het luxe-effect van je vloer nog groter. En elke plank heeft een ietwat ander design. Geen herhalingen dus. Wel een veel authentiekere look zoals van een houten vloer.

Design én waterproof
Ruim 10 jaar na de lancering blijft de HydroPlus technologie van BerryAlloc een succes. Jawel, laminaat voor in de badkamer. Met een waterafstotend laagje worden de randen van de planken extra beschermd. De waterbestendige vloeren uit de collectie Riviera zitten nog steeds in de lift. Daarom werd het HydroPlus-gamma in 2018 fors uitgebreid. Er zijn nieuwe kleuren, luxueuze structuren, planken met of zonder V-groef en originele dessins zoals de Stones of Retro Chic. 

Laminaatcollectie

Door af te wisselen tussen smallere en bredere planken wordt het luxe-effect van je vloer nog groter.


Kleine plankjes voor speelse patronen
Klassiekers zijn vaak klassiekers voor een reden. Het hoeft dus niet te verbazen dat het visgraatpatroon opnieuw razend populair is. Het is een snelle en stijlvolle manier om sfeer te creëren. Ook met de voordelen van een laminaatvloer. De Chateau collectie brengt kleine plankje met een Loc-systeem. Die techniek werd intern ontwikkeld door ingenieurs. Je combineert kleuren naar wens en kiest uit een van de vier legpatronen, waaronder visgraat. Het Chateau-gamma telt ondertussen tien kleuren, ook wit en zwart voor wie het net iets anders durft aanpakken.

Tekst: Stephanie Demasure
Beeld: BerryAlloc

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: BerryAlloc , Laminaat , Laminaatcollectie

Vloervak partners

Sonia Wedell-CastellanoPremium