01:54
24-01-2020

Nieuwe mogelijkheden met terrasdragers

Snel een kwalitatief terras aanleggen? Het kan met de terrasdragers van Solidor. Intussen heeft deze innovatieve producent al verschillende types in zijn gamma. Zo kwam er enkele maanden geleden de ‘Structusol’ bij, een modulair draagsysteem met een ultradun aluminium profiel. Begin 2020 wordt ook het vernieuwde standaardgamma ‘Comfort’ op de markt gelanceerd.

De laatste jaren groeide Solidor in de Benelux uit tot de marktleider in tegeldragers. Niet verwonderlijk, want de aangeboden producten kenmerken zich door een uitstekende kwaliteit. Wie met deze oplossingen een terras aanlegt, kan rekenen op een perfecte stabiliteit die jarenlang gegarandeerd blijft. “Gebruiksgemak is een andere grote troef die wij uitspelen”, vertelt marketeer Jordy Van Hoegaerden. “Solidor zet bij de ontwikkeling van zijn terrasdragers in op gebruiksklare oplossingen die in een mum van tijd kunnen worden geïnstalleerd. Op dat vlak biedt de ‘Structusol’ het neusje van de zalm. Bij dit systeem blijven tegels van alle formaten in elk legpatroon steeds vlak liggen.”

Ideaal voor renovaties

Zestien millimeter, meer ruimte heeft de ‘Structusol’ niet nodig. Daarom is deze oplossing ideaal bij renovaties waar elke millimeter telt. “Hoe dunner de constructie, hoe meer opties er voor de terrasbekleding ontstaan”, aldus Jordy Van Hoegaerden. “De ‘Structusol’ kan moeiteloos grote tegelformaten de baas. Bovendien is dit product bijzonder duurzaam en zelfs herbruikbaar. We kozen namelijk voor aluminium draagstructuren met een lengte van 2,40 meter die gemakkelijk op maat te verzagen zijn. Natuurlijk komt deze modulaire oplossing met de nodige verbinding- en voegstukken. Het is evident dat je ook hier een eenvoudige aanpasbaarheid aan de ondergrond en de gewenste hoogte hebt. En net zoals bij onze andere producten is een efficiënte afwatering gegarandeerd.”

De ‘Comfort’ regelbare terrasdragers zijn erg snel te monteren, zodat de bouwheer heel wat werkuren uitspaart.

Extra functionaliteit van standaard gamma

Begin volgend jaar kan de markt kennismaken met een upgrade van de bestaande standaard terrastegels van Solidor. “Met deze ‘Comfort’-serie steken we nog een tandje bij qua mogelijkheden”, legt Jordy Van Hoegaerden uit. “Enerzijds hebben we een groter draagvlak gecreëerd om ervoor te zorgen dat de tegels minder vlug overhellen. Anderzijds kunnen we nu ook een ultieme flexibiliteit en modulariteit aanbieden dankzij een universele uitwisselbaarheid van alle onderdelen. Kortom, deze vernieuwde reeks heeft zijn naam niet gestolen. En dit voor de toepassing met alle soorten materialen: hout, tegels, composiet, planken en metalen roosters.”

Dankzij verschillende soorten rubber in de terrasdragers worden contactgeluiden beperkt en extra grip verkregen.

Onwrikbare troeven

Ondanks de verbeterde eigenschappen moet de ‘Comfort’-reeks niet aan duurzaamheid inboeten. De producten zijn nog steeds gemaakt van recycleerbare materialen. Bovendien kunnen ze steeds opnieuw worden verhuisd. “Het is evident dat we gebruiksgemak nog altijd hoog in het vaandel dragen”, vertelt Jordy Van Hoegaerden. “Deze regelbare terrasdragers zijn erg snel te monteren, zodat de bouwheer heel wat werkuren uitspaart. Een belangrijk  aandachtspunt is de geluidloze betreding van het terras. We integreren verschillende soorten rubber om contactgeluiden te beperken en voor extra grip te zorgen. Verder kenmerkt de ‘Comfort’-reeks zich door een groot draagvermogen van 800 tot 1.500 kilo en natuurlijk ook de aanpasbaarheid aan hoogte én ondergrond. We garanderen met deze producten dat de hellingscorrectie op elk terras altijd waterpas zal zijn. Last but not least: met de ‘Comfort’-reeks hoef je het lijnenspel niet te doorbreken voor de afvoer van het regenwater. Het water sijpelt gewoon door de voegen om daar te worden weggeleid.”  

Tekst: Els Jonckheere
Beeld: Solidor

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Draagsysteem , Solidor , Terras

Vloervak partners