BerryAlloc
01:36
18-09-2018

Nieuwe parketcollecties ademen elegantie en stijl

Tijdloze kwaliteit etaleren voor iedere vloer: het is de ambitie die BerryAlloc telkens opnieuw met volle overgave probeert in te vullen. Met de nieuwe in Frankrijk geproduceerde parketcollecties Royal XL en Lodge Aged is de fabrikant daar weer goed in geslaagd. 

“Met Royal XL gaan we voor planken die een ongeëvenaarde elegantie uitstralen”, legt Julia Egeler, Product Manager Parquet uit. “Deze collectie bestaat uit lange, smalle planken (198 op 13 cm) die voor een heel mooie esthetiek zorgen. De planken zijn iets smaller dan de producten uit onze Saga XL-collectie. Saga XL staat namelijk voor extra brede en extra lange planken in geoliede afwerking. Ze zijn beschikbaar in acht kleuren. De planken bestaan ook in een korte versie (Saga) en zorgen omwille van hun op maat gelakte look voor een persoonlijke, unieke touch. Ook met een collectie als Royal XL creëer je als vloerder niet alleen een gevoel van ruimte, maar zorg je ook voor elegantie en stijl.”

BerryAlloc
Lodge Aged staat synoniem voor de authenticiteit van handgeschaafd hout.

Handgeschaafd hout
Lodge Aged is dan weer een synoniem voor de authenticiteit van handgeschaafd hout. Aan deze collectie zijn recent vier nieuwe kleuren toegevoegd. “Deze planken bieden de interessante mogelijkheid om het effect van een oud, gerenoveerd parket te verkrijgen”, vervolgt Julia Egeler. “Die dimensie verkrijgen we door de oppervlakte van het hout te bewerken met een handschaaf en door de natuurlijke veroudering van dit hout.”
Deze parketvloeren zijn voorzien voor een vakkundige plaatsing op vloerverwarming met een maximale temperatuur van 28°C. Een volledig verlijmde plaatsing garandeert de beste doeltreffendheid van de vloerverwarming. “Om een vloer met een evenwichtig, globaal karakter te krijgen, is het interessant om de planken van verschillende verpakkingen van hetzelfde lot door elkaar te gebruiken. We raden aan om het parket 24 tot 48 uur horizontaal in de kamer te laten rusten, vooraleer met de effectieve plaatsing te starten.”

De Cosmo-collectie staat dan weer symbool voor drie soorten onvergelijkbaar hout. “Enerzijds is er de noordse helderheid van Ash, anderzijds het exotisch roodachtig patroon van Sapeli. Anderen vinden dan weer volledig hun gading in de ongeëvenaarde finesse van Walnut.”

BerryAlloc
In de Cosmo-collectie vind je in Ash de noordse helderheid terug.

Hoogwaardige oplossingen
BerryAlloc is al een tijdje de nieuwe merknaam voor muur- en vloerbekleding van het vroegere BerryFloor en Alloc. “We zijn wereldwijd een sterke speler op vlak van zowel HPL-laminaat, DPL-laminaat, parket, vinyl planken als ‘walls’”, pikt Corinne Vergès, Marketing and Communication Manager Hardflooring, in. “Met deze oplossingen willen we de levenskwaliteit van onze klanten verbeteren en tegelijk streven naar een groenere, duurzame wereld. Als onderdeel van de gerenommeerde Beaulieu International Group kunnen we terugvallen op een moederbedrijf die wereldwijd een sterke positie bekleedt in de productie van zowel grondstoffen, halffabricaten als zorgvuldig afgewerkte vloerbekleding. Met onze collecties willen we in tal van interieurs een gemoedelijke sfeer creëren door een eenvoudig en puur lijnenspel.”

Tekst: Bart Vancauwenberghe  Beeld: BerryAlloc

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

MeisterDesignNatuursteen