De gesinterde steen biedt heel wat mogelijkheden, binnen en buiten.

01:15
10-02-2020

Nieuwe visuele identiteit moet naambekendheid verder versterken

Twintig jaar geleden ontdekte Cavalier Marcello Toncelli Lapitec®, een revolutionair materiaal dat vanuit technisch oogpunt “gesinterde steen” genoemd wordt. Modulariteit is het belangrijkste kenmerk van deze platen, geproduceerd in het Italiaanse Vedelago (Treviso) en geschikt voor geventileerde gevels, vloeren, badkamers, zwembaden en keukenbladen. De firma verspreid het product intussen in meer dan 70 landen, werkt samen met de grootste merken uit de keukenbranche en heel wat fabrikanten van designmeubilair en heeft zo duizenden klanten over de hele wereld. Op de vakbeurs Cersaie stelde de firma niet alleen nieuwe producten, maar ook een nieuwe branding voor.

Lapitec® is een veelzijdige en duurzame, volumineuze gesinterde steen voor binnen- en buitentoepassingen, gekenmerkt door grote afmetingen en extreem hoge fysisch-mechanische eigenschappen. Klassiek of modern, retro of futuristisch, Lapitec® past in elke omgeving. Het product is beschikbaar in drie collecties – Essenza, Arabescata en Artistica – met heel wat verschillende kleuren en afwerkingen. 

Tijdens de Cersaie presenteerde de firma een innovatieve ontwikkeling binnen het Lapitec® gamma, met name een volkern gesinterde steen, met gelijke kleur en fysisch-mechanisch eigenschappen aan het oppervlak en in de kern. Deze platen combineren de schoonheid van natuursteen met het unieke gevoel, de uitstraling en de kwaliteit van gesinterde steen. Er zijn drie varianten met een Bianco Assoluto basis en aders in grijstinten beschikbaar. De Bianco Elettra heeft een patroon met rechte lijnen en scherpe hoeken. De Bianco Vittoria heeft een dikkere ader met een meer kronkelig patroon, terwijl de Bianco Aurora een iets fijnere aderstructuur biedt. Deze nieuwe platen zullen leverbaar zijn in de afwerkingen Lux en Satin.

Lapitec® is een groen, duurzaam en veilig materiaal.

Nieuwe branding

Naast deze innovatieve productontwikkeling introduceerde Lapitec® ook de nieuwe branding met als baseline ‘Naturally Italian’. De firma deed daarvoor een beroep op de bekende Univisual Studio van professor Gaetano Grizzanti in Milaan. “Met deze nieuwe visuele identiteit willen we onze naambekendheid en marktpositie nog versterken én onze missie nog doortastender overbrengen,” stelt vicepresident van marketing, Marcello Toncelli. “De nieuwe baseline verwijst naar Lapitec® als een groen, duurzaam en veilig materiaal. We zijn er ons namelijk ten volle van bewust dat duurzaamheid en respect voor het milieu steeds belangrijker worden. De recente Environmental Product Declaration certificering bewijst eens te meer dat Lapitec® een groen product is.”  

Tekst: Johan Debaere
Beeld: Lapitec

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Branding , identiteit , Lapitec

Vloervak partners