Met de TRAE LYX Naturelreeks wordt het hout optimaal beschermd zonder aan authenticiteit in te boeten.

01:05
13-08-2019

Onzichtbare bescherming voor maximale esthetiek

Natuurlijke materialen maken furore in de hedendaagse interieurs. Wie de warme en stijlvolle uitstraling van hout en minerale ondergronden wil behouden, kiest best voor een beschermingslaag. Helaas durven deze wel eens het natuurlijke uitzicht teniet doen, wat niet de bedoeling mag zijn. Daarom biedt het Nederlandse Bichemie producten aan die voor een bijna onzichtbare bescherming van hout of minerale materialen zorgen. 

De rust en warmte die houten vloeren uitstralen, is in vele interieurs erg gegeerd. “Vooral de originele ‘look’ zit erg in de lift”, vertelt Fred Van den Hoek, marketingmanager van Bichemie. “Vandaar dat vaak voor onbehandeld hout wordt geopteerd. Helaas vertonen dergelijke vloeren snel sporen van gebruik, waardoor ze aan schoonheid inboeten. Met onze TRAE LYX Naturelreeks is dit probleem van de baan: het hout wordt namelijk optimaal beschermd zonder aan authenticiteit in te boeten.”

TRAE LYX Mineral Finish leent zich ook perfect voor de afwerking van natte ruimtes, zoals douches (Beeld: Laughingmango)

 

Langdurige bescherming
De TRAE LYX Naturelreeks bestaat uit watergedragen tweecomponenten lakken die de vloer een zeer matte natuurlijke uitstraling geven. Ze zorgen voor een langdurige bescherming tegen gebruikssporen terwijl het hout zijn oorspronkelijke kleur behoudt. “Deze oplossing is ideaal voor parket, plankenvloeren en zelfs meubelen in woon- en openbare ruimtes die aan een erg intensieve belasting blootstaan”, verduidelijkt Fred Van den Hoek. “Voor de bescherming van minerale producten die steeds vaker als wandbekleding worden aangewend, hebben we de TRAE LYX  Mineral Finish. Dit is een ultramatte watergedragen tweecomponentencoating op basis van polyurethaan, geschikt voor vrijwel alle minerale ondergronden, zoals beton, betonlook, ciré, stuc, tadelakt en microcement. Doordat de coating nagenoeg onzichtbaar is, behoudt de ondergrond zijn originele kleur en matheid. Vandaar dat het product zich perfect leent voor toepassing op wanden, aanrechtbladen en meubels, maar ook voor de afwerking van natte ruimtes, zoals douches. Tenslotte is er nog de TRAE LYX Natural Finish voor muren die met latex, stuckwerk of spack zijn afgewerkt.”  

Tekst: Els Jonckheere
Beeld: Bichemie

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

Arturo ConcretaG10 Premium flex- voegmortel