Via smartphone of pc plaats je de vloer virtueel in een echte ruimte.

01:17
07-07-2020

Parador presenteert nieuwe online service voor vloervisualisatie

Beleef de droomvloer direct thuis met slechts één muisklik

De keuze voor de juiste vloerbedekking is afhankelijk van een aantal factoren. Naast de technische producteigenschappen speelt het uiterlijk van de vloer een doorslaggevende rol. Maar veel consumenten vinden het moeilijk om te beoordelen of hun favoriete vloerbedekking er ook perfect zal uitzien in hun huis. Met zijn nieuwe online service komt Parador ter hulp gesneld.

Komt de kleur van de gekozen vloer echt overeen met die van je meubels thuis? Zijn lichte of donkere planken het best geschikt? Deze en vele andere vragen houden de consument bezig bij het kiezen van een vloer. Catalogi, monsterborden en handmonsters voor thuisgebruik geven een eerste oriëntatie, maar soms is dit niet genoeg.

Virtuele installatie in de kamer

De nieuwe online service van Parador op www.parador.de kan hierbij helpen: via augmented reality (AR) maakt de nieuwe ruimtedesigner een fotorealistische visualisatie van de vloeren in de eigen ruimte mogelijk. Met een paar klikken worden droomvloeren digitaal in iedere ruimte weergegeven. De gebruiker hoeft alleen maar een foto van zijn ruimte te maken met zijn smartphone of een bestaande foto te uploaden. De gewenste vloer wordt direct en automatisch op schaal in de ruimte weergegeven. Het bijzondere hieraan is dat het bestaande meubilair en de werkelijke lichtomstandigheden realistisch worden weergegeven. “De nieuwe ruimtedesigner is eenvoudig in gebruik, eigentijds en beantwoordt aan de individuele behoeften van elke gebruiker”, benadrukt Birgit Kunth, hoofd marketing en communicatie bij Parador. De service is beschikbaar op smartphone zodat je altijd en overal het beste resultaat kunt garanderen. Je hoeft geen speciale app te installeren. “De ruimtedesigner ondersteunt zo absoluut de customer journey van de moderne klant. De tool werkt natuurlijk ook op desktop.”

Nieuwe salestool

Vooral de handelspartners van Parador profiteren van de nieuwe ruimtedesigner. “Nu kunnen ze hun klanten nog beter en uitgebreider begeleiden bij de keuze en de besluitvorming, omdat de toekomstige gebruikers de vloer direct kunnen ervaren”, legt Kunth uit. Uit evaluaties blijkt dat bedrijven die gebruik maken van de ruimtedesignertechnologie hun verkoopquota aanzienlijk kunnen verhogen.

De ruimtedesigner is vrij toegankelijk via de website van Parador en brengt daarom voor handelspartners geen kosten of technische lasten met zich mee. “Na onze digitale POS en de HOB-onlineservice geven we onze verkooppartners hiermee een extra digitaal hulpmiddel om hun klanten te adviseren”, besluit Birgit Kunth.     

Tekst & beeld: Parador

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: PARADOR

Vloervak partners

285s-eiche_osmo-1-kopieren