Projectburo PB

Om klanten snel te kunnen helpen beschikt Projectburo PB over een eigen atelier dat dienst doet als bufferruimte voor de voornaamste machines.

02:05
06-08-2019

Passie voor steen en machines

Om natuursteen op maat van de klant af te werken, komen er heel wat bewerkingen aan te pas. Waar vroeger ambachtelijk werken overheerste, voeren CNC-machines nu de boventoon om de schaarste aan technisch geschoolde medewerkers op te vangen. Voor elke stap in het productieproces, van het aanleveren van de materialen, over het snijden en polijsten, tot het recupereren en behandelen van water, heeft Projectburo PB een technisch passende oplossing in huis. Altijd met een hart voor het materiaal en de technologie, en met het oog op een perfect eindresultaat. 

Projectburo PB ontstond in 2002. De naam laat niet vermoeden dat machines voor (natuur)steenbewerking de hoofdactiviteit van het Wuustwezelse bedrijf uitmaken. “Het refereert meer naar onze aanpak”, verduidelijkt zaakvoerder Patrick Buysse. “We gaan projectmatig te werk, waarbij we telkens kijken naar wat de klant precies nodig heeft en hem dan ondersteunen doorheen het volledige traject. De zaag staat in het hart van elke steenkapperij, maar er komt veel bij kijken in de periferie: frezen, boren, waterstraalsnijden, waterbehandeling, stofafzuiging,… Zelfs met bouwplannen, budgetaanvragen en milieuvergunningen helpen we, als dat nodig is. Dat is de ervaring die we intussen hebben opgebouwd met meer dan 800 installaties. Ervaring die we ook met onze klanten willen delen. Het gaat niet altijd om de machine met de meeste toeters en bellen. De juiste machine is degene die de noden van de klant het beste invult.” Om klanten snel te kunnen helpen beschikt Projectburo PB over een eigen atelier dat dienst doet als bufferruimte voor de voornaamste machines.

Projectburo PB

Patrick Buysse en zijn technisch team staan altijd paraat om klanten binnen de kortste keren uit de nood te helpen. Zij kunnen zich immers geen stilstand veroorloven.

 

Filosofie van kwaliteit en service
Voor de invulling van hun productieatelier kunnen klanten van Projectburo PB putten uit een tiental merken. Elk met hun eigen sterktes en troeven. Samen goed voor elke bewerking in het atelier van steenkappers, voor alle soorten stenen. Ook voor keramiek. Cei, Donatoni, Elephant, Emmedue, Ferrari & Cigarini, Italmecc, Marmo Meccanica, Omag, Prodim en Terzago zijn maar enkele van de namen. Buysse: “Meer nog draait het om de filosofie waar deze bedrijven voor staan. Ze staan stuk voor stuk garant voor kwaliteit en service. En dat bewijzen ze al jaren in de praktijk bij onze klanten in de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland. Naast standaardoplossingen kunnen machines bijvoorbeeld ook op maat afgewerkt worden. Groter? Breder? Lager? Het kan allemaal. We willen vanuit onze technische kennis net dat beetje verder gaan om onze klanten goed te helpen. En ook de bijhorende software om rechtstreeks vanuit het kantoor de machines aan te sturen is mogelijk.”

Projectburo PB

Voor elke stap in het productieproces heeft Projectburo PB een technisch passende oplossing in huis. Altijd met een hart voor het materiaal en de technologie.

 

Techniek in het hart
Voor service zorgen Buysse en zijn technisch team ook zelf. “Vandaag draait het meer om software. Internetverbindingen in de machine kunnen al veel betekenen om problemen op te lossen. Over de mechanische componenten hoeven we ons minder zorgen te maken. Maar we staan altijd paraat om klanten binnen de kortste keren uit de nood te helpen. Zij kunnen zich immers geen stilstand veroorloven”, weet Buysse. Dat gebeurt steeds met enorm veel passie voor het vak. “Het bewerken van steen en natuursteen is een stiel die vakmanschap vereist. Onze klanten zijn elke dag met hart en ziel in de weer om de stenen perfect tot hun recht te laten komen. Je moet met machines op dezelfde manier aan de slag. Zonder knowhow geen juist advies. En zonder technische kennis geen goede service. Daarom houden we ook zo vast aan onze onafhankelijkheid. Voor elke toepassing willen we de technisch beste oplossing voorstellen.”  

Tekst: Valérie Couplez
Beeld: Projectburo PB

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

spelt-50-lvpeh-857-herringbone-kopierenGMT