De CVP+ kan op vijf verschillende manieren worden geïnstalleerd.

01:57
26-06-2020

Snel en efficiënt aan de slag met regelbare terrasdragers

Revolutionaire steunplaten voor terrassen

Met de zomer in aantocht is Solidor opnieuw de reddende engel van menig aannemer. De regelbare terrasdragers van deze firma zijn namelijk de perfecte oplossing om snel een kwalitatief terras aan te leggen, op alle mogelijke ondergronden. Intussen is het aanbod erg uitgebreid, maar Solidor blijft innoveren. Getuige daarvan zijn twee nieuwe, revolutionaire steunplaten die recent op de markt werden gelanceerd.

De laatste jaren groeide Solidor in de Benelux uit tot de marktleider in terrasdragers. Niet verwonderlijk, want de aangeboden producten kenmerken zich door een uitstekende kwaliteit. Wie met deze oplossingen een terras aanlegt, kan rekenen op een perfecte stabiliteit die jarenlang gegarandeerd blijft. “Gebruiksgemak is een tweede belangrijke factor”, vertelt Emmanuel Dejans. “Solidor zet bij de ontwikkeling van zijn terrasdragers in op gebruiksklare oplossingen die in een mum van tijd kunnen worden geïnstalleerd. Zo blijven met het Structusol aluminium draagsysteem tegels van alle formaten in elk legpatroon steeds vlak liggen.”

Vijf montagemogelijkheden in één product

Voor houten terrassen lanceert Solidor een bijzonder interessante nieuwigheid. De CPV+ steunplaat biedt maar liefst vijf verschillende montagemogelijkheden. “Hiermee geven we een antwoord op een vaak voorkomend probleem”, aldus Emmanuel Dejans. “Niet iedereen gebruikt een steunplaat op dezelfde manier. Zo merken we dat de meeste klanten uit Frankrijk verkiezen om steunbalken langs de zijkant te bevestigen, terwijl anderen dit liever onderaan doen. Iedereen heeft een eigen voorkeur en we willen het onze klanten daarin zo gemakkelijk mogelijk maken. Deze nieuwigheid bundelt daarom de functionaliteit van de oude CP+ en de nieuwe CPV+ steunplaat. Met één enkel type bovenplaat kan je de balken recht of schuin plaatsen. Bovendien kan je kiezen om langs de zijkant of langs de onderkant te fixeren. Zowel de Sticksol als de CPV+ kenmerken zich dus door een erg gemakkelijke en snelle installatie, op de meest uiteenlopende ondergronden. Net als onze andere producten zijn ze bovendien geschikt voor alle weertypes en scoren ze hoog qua circulariteit en duurzaamheid.”

Gedaan met klapperende tegels

Ook komt Solidor opnieuw verrassend uit de hoek. Want met de zelfklevende bovenplaat voor tegels formuleert de firma een uiterst creatief antwoord op het probleem van klapperende tegels.
“Sticksol (rechts) werd ontwikkeld om ervoor te zorgen dat tegels niet meer bewegen of klikken”, vertelt Emmanuel Dejans. “Het is een unieke oplossing om uiterst ‘stille’ terrassen aan te leggen. We doen dit met passtukken van rubber, een materiaal dat perfect contactgeluiden absorbeert. Hierdoor lijkt het doorgeefgeluid met 75 procent af te nemen. Bovendien is er een zelfklevende beschermlaag die het risico op opwaaien van de tegels met 30 procent vermindert.”

Meer functionaliteit voor het populairste gamma

Sinds begin dit jaar steekt de Comfort-serie in een totaal nieuw jasje. “We hebben een tandje bij gestoken qua mogelijkheden”, legt Emmanuel Dejans uit. “Enerzijds creëerden we een groter draagvlak zodat tegels minder vlug overhellen. Anderzijds zorgt de universele uitwisseling van alle onderdelen voor een ultieme flexibiliteit en modulariteit.Omdat deze regelbare terrasdragers erg snel kunnen worden gemonteerd, spaar je heel wat werkuren uit. Verder kenmerkt de Comfort-reeks zich door een uitzonderlijk draagvermogen van 2.400 kilogram per vierkante meter en natuurlijk ook de aanpasbaarheid aan hoogte en ondergrond.
We garanderen met deze producten dat de helling op een terras altijd waterpas zal zijn. Last but not least: met de dragers hoef je het lijnenspel niet te doorbreken voor de afvoer van het regenwater. Het water sijpelt gewoon door de voegen om daar te worden weggeleid. Kortom, deze vernieuwde reeks heeft zijn naam niet gestolen. En dit voor alle soorten materialen: hout, tegels, composiet planken en metalen roosters.”    

Tekst: Els Jonckheere Beeld: Solidor

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: Solidor , Terrasdragers

Vloervak partners