De DCS727 is de ultieme combinatie van nauwkeurigheid, kracht en bewegingsvrijheid.

01:44
15-07-2020

Snoerloze kracht zonder compromissen

Als vloerder kan je niet zonder een afkortzaag die topprestaties levert. Ze moet uiterst nauwkeurig zijn en handig in gebruik. De twee nieuwe zaagmachines van de Amerikaanse producent DeWALT luiden een nieuw tijdperk in voor de productiviteit van iedere professional en voor een optimaal draadloos vermogen.

Innovatie voor en door professionals

De nieuwste verstekzaag in het gamma van DeWALT is de DCS727. “Deze machine is de ultieme combinatie van nauwkeurigheid, kracht en bewegingsvrijheid”, zegt productmarketingmanager Gil Van Meenen. De verstekzaag van 250 millimeter is ergonomisch ontworpen voor een eenvoudige bediening, instelling en afstelling. Een veelzijdige machine dus, voorzien van horizontale rails van 32 millimeter met dubbele lagers, dubbele afschuining en een grote dwarszaagcapaciteit van 305 op 77 millimeter. “Het is een robuuste zaag, gebouwd voor dagelijks gebruik in extreme omstandigheden. Dankzij de aluminium voet en het compacte formaat blijft het toch licht en makkelijk transporteerbaar”, licht Gil toe. “De DCS727 is geschikt voor allerlei materialen en toepassingen, zoals in verstek zagen, afschuinen, frezen, enzovoort. Ook op de duurzaamheid staat geen maat dankzij het baanbrekende DeWALT XR Flexvolt accusysteem van 54 volt. Deze wordt gecombineerd met een efficiënte borstelloze motortechnologie. Samen staan ze garant voor uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en een lange levensduur. In de praktijk vertaalt zich dat naar een gebruiksduur van 200 zaagsneden per laadbeurt.”

De DCS727 is geschikt voor allerlei materialen en toepassingen, zoals in verstek zagen, afschuinen, frezen, enzovoort.

 

Ook aan de gezondheid is gedacht. Met een ingebouwde Wireless Tool Control is de zaagmachine compatibel met stofzuigsystemen. Een schonere werkomgeving, minder lawaai en een hogere productiviteit en gebruiksduur zijn het resultaat. DeWALT integreerde ook het XPS positioneringssysteem voor dwarssnedes voor ultieme nauwkeurigheid. Het werkvlak blijft te allen tijde verlicht voor de veiligheid. Gil Van Meenen: “Als marktleider in verstekzagen zijn we voortdurend op zoek naar versterking van ons assortiment. Daarbij verliezen we de feedback van de professionele gebruikers nooit uit het oog. Dit leidt tot doeltreffende verbeteringen aan onze machines. Zo is deze nieuwe verstekzaag tien procent lichter zonder aan vermogen of prestaties in te boeten. Zagen gaat sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren, met de bijkomende voordelen van de beste stofverwerking, mobiliteit en ergonomische, gebruiksvriendelijke bediening.”

Primeur van wereldformaat

In hetzelfde gamma biedt DeWALT de DHS780 305 millimeter aan, de eerste hybride afkort- en verstekzaag ter wereld. “Ze beschikt over een enorm vermogen, is multifunctioneel en heeft een ongekende nauwkeurigheid”, zegt Gil Van Meenen. “De zaag werkt met twee 54 volt accu’s en wordt aangedreven door een 108 volt motor waardoor ze dezelfde kracht heeft als een machine die via een snoer wordt aangedreven.” Maar de DHS780 is snoerloos en dankzij de twee batterijen kan je de hele dag door blijven werken, altijd en overal.

Alle betrouwbare en herkenbare elementen van de traditionele 305 millimeter zagen zijn ook in deze hybride versie terug te vinden. Zo is de verstekschaal voorzien van vaste nokken voor de meest gebruikte hoeken. Het ledlampje boven het zaagblad projecteert een schaduw op de plek waar de zaag invalt in het materiaal. Uiterste precisie is dus gegarandeerd door dit gepatenteerde XPS-systeem. “Een multifunctionele machine, geschikt voor zo goed als elke klus”, besluit Gil.    

Tekst & beeld: DeWALT

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: DeWALT

Vloervak partners