4D Tegelimport
02:05
14-09-2018

Tegelhandel met extra dimensie

Weinig materialen zijn zo bepalend voor de uitstraling van een ruimte, als de vloerbekleding. Kwaliteitsvolle tegels die op de juiste manier worden onderhouden, gaan bovendien een leven lang mee. Vandaar dat er bij de keuze van dit interieuraspect best niet over één nacht ijs wordt gegaan. Laat u hierbij niet leiden door prijs, maar door correcte informatie. Het adres bij uitstek hiervoor is 4D Tegelimport uit Maasmechelen, dat naast een groothandel ook sterk is in de directe verkoop aan particulieren én professionelen. 

De naam 4D Tegelimport doet intussen al bij vele professionelen een erg positief belletje rinkelen. Het begon allemaal met de overname van het toenmalige Dijkstra in 2005 door de Limburgse verkoper en plaatser van vloeren Jan Vangeneugden. “Hoewel beide zaken steeds apart zijn blijven functioneren, is er een kruisbestuiving geweest”, vertelt zoon Kristof. “Op basis van onze kennis met Vangeneugden VTK in Lommel besloten we met Dijkstra een totaal nieuwe koers te varen. Niet alleen veranderden we in 2007 de firmanaam in 4D Tegelimport; ook sloegen we een andere weg op businessvlak in. Het was het moment dat we ons echt van de concurrentie hebben gedistantieerd. In plaats van een kakofonie van merken te verdelen, specialiseren we ons in een beperkt aantal sterke merken. Bovendien kozen we bewust voor professioneel advies dat veel verder gaat dan de kleur en prijs van de tegel.”

4D Tegelimport
Weinig materialen zijn zo bepalend voor de uitstraling van een ruimte, als de vloerbekleding.

Met kennis voor interieurinrichting
Deze businessstrategie loont, want intussen is 4D Tegelimport één van de belangrijkste spelers in Limburg. Ook in Zuid-Nederland, Antwerpen en zelfs Brabant begint de firma stilaan vaste voet aan grond te krijgen. “We focussen ons op de klanten die echt iets graag willen, daar veel vragen over stellen en er een faire prijs voor willen betalen”, legt Kristof Vangeneugden uit. “Wie goede materialen en een deskundig advies zoekt, is bij ons aan het juiste adres. We trekken graag tijd uit voor onze klanten en gaan resoluut voor lange termijn relaties. De 4D in onze naam staat trouwens niet enkel voor de vierde dimensie ‘tijd’ die we in de tegelsector willen brengen. De D verwijst ook naar ‘design’. Interieurinrichting is onze passie en beperkt zich voor ons niet enkel tot vloeren. Vandaar dat we een correct advies kunnen geven: wij kijken naar het volledige plaatje, inclusief meubilair, verlichting, decoratie, ….”

4D Tegelimport
In Limburg, Antwerpen en Brabant is 4D Tegelimport exclusieve verdeler van topmerken.

Kiezen voor kwaliteit
Vandaag verkoopt 4D Tegelimport twaalf merken: Bisazza, Porcelanosa, Casalgrande Padana, Living Ceramics, Gigacer, Lasselsberger, Sphinx, Villeroy & Boch, Ceramica Del Conca, Inalco, Mosa en Venis. Vangeneugden: “Door ons in deze sterke, louter Europese merken te specialiseren, kunnen we de klant echte toegevoegde waarde bieden. Als je voor een merk gaat en daar 100% achter staat, krijg je immers veel van de fabrikant terug. Bovendien ken je de materie ook veel beter dan wanneer je jaarlijks van leverancier verandert. Dat betekent geenszins dat ons aanbod beperkt is: we bieden alle formaten en afwerkingen van tegels in alle mogelijke kleuren.” Hoewel 4D Tegelimport nog steeds de titel van groothandel meedraagt, wandelt ze op verkoopvlak graag buiten de gekende paden. “We kiezen er bewust voor om niet in elke toonzaal tegelkasten te plaatsen, maar veeleer gerichtere sferen te creëren”, legt Vangeneugden uit. “In Limburg, Antwerpen en Brabant zijn we exclusieve verdeler van topmerken. En daarmee houdt onze rol als pure groothandel eigenlijk op. Verder focussen we ons op openbare aanbestedingen en de nauwe samenwerking met aannemers en projectontwikkelaars. Daarnaast is er natuurlijk de rechtstreekse verkoop. Vandaar dat we ook een eigen showroom van 700 m² hebben: deze is vooral ‘the place to be’ voor particulieren uit de streek die willen (ver)bouwen en natuurlijk ook alle professionelen uit de sector.”   

Tekst: Els Jonckheere  Beeld: 4D Tegelimport

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

ForinnMeisterDesign