Sika
00:49
21-09-2018

Tegellijm maakt ontkoppelingsmat overbodig

Snel, efficiënt en enkelvoudig tegels verlijmen, zelfs op een vloer met vloerverwarming: dat is nu ook in België mogelijk met SikaCeram®-295 Star S2. De heel vervormbare, stofarme tegellijm met lichtgewicht vulstoffen en aanpasbare consistentie gooit bij steeds meer tegelzetters hoge ogen.

“Op werven wordt bij vloeropbouwconcepten steeds meer gebruik gemaakt van vloerverwarming”, legt Thomas Hemelsoet, business development tile adhesives bij Sika, uit. “Bij bepaalde tegels ervoeren tegelzetters hoe moeilijk het is om een goede aanhechting te blijven behouden. Vaak werkten ze daarvoor met een ontkoppelingsmat, zeker voor XL-tegels zoals parketimitatietegels die groter zijn dan 60 x 60 cm en bij vloeren met een verspringende voeg. Dergelijke ontkoppelingsmatten zijn wel een goed systeem, maar zijn heel arbeidsintensief en ook duur.”

Sika anticipeert daarop met een nieuwe tegellijm die rechtstreeks op de chape kan worden aangebracht. “Het product vermijdt spanning, fungeert dus als ontkoppelingslaag en maakt de ontkoppelingsmat in veel gevallen overbodig. De applicatie van SikaCeram®-295 Star S2 gaat heel vlot, omdat de lijm heel vloeiend kan worden geplaatst en voor weinig weerstand op de onderarm van de tegelzetter zorgt. De lijm heeft bovendien veel volume, waardoor je met 1 zak van 25 kg heel veel vierkante meters kunt verlijmen.”

De vloeibare consistentie maakt het mogelijk om enkelvoudig – alleen op de chape – te verlijmen, waardoor de tegelzetter ook hier tijd zal winnen. “Bovendien is SikaCeram®-295 vezelversterkt en beschikt de tegellijm over een S2-flexibiliteitsklasse, waardoor het aangebracht kan worden op een verse chape.”   

Tekst: Bart Vancauwenberghe  Beeld: Sika

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

VandecasteeleBona