Travertin is een van de trends voor 2020, zoals de Italiaanse Travertino Navona. (COPYRIGHT: H+C Valerie Clarysse)

02:03
01-07-2020

Tegeltrends in natuursteen voor 2020

Als creatieve innovator in natuursteen spot Beltrami de trends als geen ander. Ook voor 2020 breiden ze hun gamma uit met enkele nieuwkomers en nuances op klassiekers die onze interieurs – en dan vooral onze vloeren – zullen laten stralen. In een tijdloos en modern jasje.

Om de tegeltrends voor 2020 te spotten moet je bij Beltrami zijn. Er zijn enkele blijvers die het goed doen en waarvan het gamma aangevuld wordt met nieuwigheden. Dat is het geval voor de grote formaten, die zowel binnen als buiten populair zijn. “Als antwoord op de XXL-formaten lanceert Beltrami het nieuwe formaat van 80 op 80 centimeter voor buitentoepassingen in de Pepperino Dark, Imperial Dark en Sinai Pearl”, zegt marketingmanager Laurence Roelens. “Ook de terrazzotrend houdt stand. Het kleurrijke, gespikkelde materiaal is dan ook een blikvanger in heel wat interieurs. Vloeren, wanden, trappen, enzovoort. Ook in 2020 en 2021 zal je ze in terrazzo zien.” Beltrami had oorspronkelijk enkel terrazzoplaten in het aanbod, geschikt voor maatwerktoepassingen.

Met de kalksteen Pietra Bicci speelt Beltrami in op de vraag naar zachte kleurtinten. (COPYRIGHT: KLAAS VERDRU)

 

Die platen worden aangevuld met een nieuwe tint: Terrazzo Ciottoli Beige. “Maar we lanceren ook standaardtegels uit stock en dat in acht kleuren en in een verzoete afwerking”, zegt Laurence. “Het is een materiaal bestaande uit marmerkorrels, marmerzand, kleurpigment en cement als bindmiddel. Het is dus duurzaam, stoot- en krasvast waardoor ze een goed alternatief bieden voor wie graag een kleurrijk accent in zijn interieur legt. Terrazzo is in zekere mate ook een materiaal met een hoge imperfectiegraad en laat dat nu net een andere trend voor 2020 zijn.”

Perfecte imperfectie

Imperfectie is één zaak, kleur een andere. Aardetinten zijn zeer gewild. Beige, poederroze, nude aangevuld met bruin, roest of oranje geven een warme toets aan ieder project. “Mensen willen een veilige cocon creëren die dicht bij de natuur staat en waar ze tot rust komen”, licht Laurence toe. “We zien dat travertin ontzettend populair is. De zachte kleurnuances, speels ogende gaatjes en zichtbare contouren van planten en fossielen vullen die drang naar natuurlijke kleuren en imperfecte materialen perfect in.” Beltrami biedt in het gamma travertins de Travertino Romano Classico aan, de Italiaanse kalksteen waarin het Colosseum opgetrokken werd. Ook de Pietra Bicci, San Pietro en Travertino Titanium komen uit Italiaanse groeves. De Sinai Grey wordt ontgonnen in Egypte en is met zijn zachtgrijze kleuren een aanvulling op de beige Sinai Pearl.

Beltrami vult het aanbod van de Duitse kalksteen Muschelkalk aan met de Eibelstädter, Mooser en Blaubank.

 

Ecologisch ontginnen

Ecologie kan je intussen geen trend meer noemen. Het is een norm, een waarde. Natuurlijke materialen met een lange levensduur doen het goed. Natuursteen dus ook. Met Europese natuursteen “van bij ons” zet Beltrami hier volop op in. Door te ontginnen in Europa verkleinen ze het transport en de levertermijnen. De sterke kwaliteit blijft gegarandeerd. “Door de integratie van Beltrami binnen Brachot profiteren we mee van de negentien steengroeves die onder hun beheer staan”, vertelt marketingmanager Laurence Roelens. “Zo kunnen we een prachtige graniet aanbieden uit de Zuid-Franse Tarnstreek. Een gespikkelde tegel in een gevlamde afwerking die zich perfect leent voor buitentoepassingen.”Een steen die terug is van nooit weggeweest is de Duitse kalksteen Muschelkalk. In 2019 lanceerde Beltrami dit type voor het eerst. “Voor veel klanten oogden die types wat te braaf. We vullen het aanbod daarom aan met twee nieuwkomers die beantwoorden aan alle bovenstaande trends. De Muschelkalk Eibelstädter en Muschelkalk Mooser worden getypeerd door hun imperfectie met warme, roestbruine vlekjes op een grijze, beige of bruine achtergrond. Met hun ruwe oppervlak en open structuur creëren ze binnen en buiten een authentieke look”, besluit Laurence.   

Tekst: Anastasia Verleysen Beeld: Beltrami

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: Beltrami

Vloervak partners