View of sun shining on lake from patio with swimming pool

01:18
05-02-2020

Terrasplanken met een natuurlijk karakter

Raamafwerking, dakgootbekleding en gevelafwerking tot deurpanelen, venstertabletten en zelfs tuinschermen en terrasplanken – klanten kunnen voor de juiste expertise en de meest duurzame oplossingen steeds terecht bij LoCra. Gedreven door de passie voor innovatie creëert en realiseert de fabrikant duurzame oplossingen voor interieur en exterieur. Lignodur terrafina® zijn hoogwaardige terrasplanken met onder meer een uniek montagesysteem, demontageclips en WPC- en aluminium draagbalken met geïntegreerde antislip strips. Recent werd ook de innovatieve Lignodur terrafina® lounge geïntroduceerd.

LoCra werd opgericht in 2011 door Lode Craenen, die dan al meer dan 20 jaar ervaring had als sales manager en zaakvoerder in de wereld van raam- en bouwprofielen uit kunststof. “Vandaag ontwikkelen en produceren we innovatieve oplossingen voor binnen- en buitenschrijnwerk. Zo leveren we Lignodur terrafina® terrasplanken die barst- en splintervrij zijn, maar zich vooral onderscheiden door een eenvoudige montage,” zegt de zaakvoerder. “Dankzij een ingenieus klik- en klemsysteem klikken de terrasplanken immers eenvoudig in elkaar. De verwerker moet niet voorboren en schroeven, waardoor de montage dubbel zo snel verloopt. Bovendien zorgt het montagesysteem ervoor dat er tussen de planken steeds een smalle voeg van 3 à 4 millimeter ontstaat en dat de terrasplanken praktisch in elke hoek ten opzichte van de onderstructuur gemonteerd kunnen worden. Een demontageclip, geschikt voor verschillende toepassingen, zorgt ervoor dat de terrasplanken zonder beschadiging gedemonteerd en later opnieuw gemonteerd kunnen worden.” 

Het systeem is leverbaar met Lignodur WPC  en aluminium draagbalken in hoge en lage uitvoering. Die zijn als enige in de markt uitgerust met geïntegreerde antislip strips, waardoor de planken niet verschuiven. Lignodur terrafina® terrasplanken zijn ook uitermate bestand tegen zon, regen, koude, hitte en zout- en chloorwater. Ook bij langdurige blootstelling aan water behouden de planken hun hoge antislip-eigenschappen en zijn hierdoor uitermate geschikt voor toepassingen bij sauna’s, kuuroorden en omranding van zwembaden. Door de combinatie van deze draagbalken met plaatankers kan dit systeem ook voor platte daken gebruikt worden.

Modern luxury home showcase patio with ocean view

Nieuwe grondstof en productietechniek 

LoCra introduceerde recent de Lignodur terrafina® lounge, leverbaar in vijf kleuren en verschillende lengtematen en compatibel met alle accessoires van het Lignodur terrafina® systeem. Een speciaal ontwikkelde productietechniek geeft deze terrasplanken een mooi, mat uiterlijk. De nieuwe grondstof Lignoguard, die de planken volledig ommantelt, verhoogt de vlekbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid, waardoor deze innovatie ook ideaal is voor gebruik op terrasoverkappingen, balkons, …    

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Locra , terrafina , Terrasplanken

Vloervak partners